Widerøe-fly truffet av lynet

DROPPET FLYPLASSER: Widerøe-flyet gikk rett til Tromsø etter å ha blitt truffet av lynet onsdag. Arkivbilde tatt i annen sammenheng.

DROPPET FLYPLASSER: Widerøe-flyet gikk rett til Tromsø etter å ha blitt truffet av lynet onsdag. Arkivbilde tatt i annen sammenheng. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

- Det ble en god rist i flyet.

DEL

Widerøe-flyet tok av fra Alta klokka 16.15 onsdag ettermiddag. På turen mellom Mehamn og Honningsvåg ble flyet truffet lynet, og hoppet deretter over stoppene i Honningsvåg og Hammerfest for å dra direkte til Tromsø.

- Dette er noe som kan skje. Våre fly er godt bygd for å tåle vær og vind, og da også lynnedslag, forteller Lina Lindegaard Carlsen som er informasjonskonsulent i Widerøe.

Lindegaard Carlsen forteller at selv om Widerøes fly er bygget for å tåle lyn, er det ikke noe å tulle med.

- Det kan åpenbart oppleves ubehagelig for passasjerene. Det kan riste som turbulens, og lyn blinker jo. Nå skal jeg ikke uttale meg nøyaktig om hvordan det føles, for jeg var ikke om bord, men en god rist i flyet har jeg fortått at det blir, sier Lindegaard Carlsen til iFinnmark.

Hun forteller at et lynnedslag i fly ikke er farlig i så måte. Men siden det kan føles skremmende, har de en god rutine på slike hendelser.

- Vi har veldig flinke kapteiner som tar godt vre på passasjerer under slike situsjoner. Jeg snakka med kapteinen som fløy dette flyet. Kapteinen forteller at han først ga en orientering til passasjerene over høyttalerene, deretter kom han ut i kabinen sammen med passasjerene og gjorde det samme. Der fikk de som var om bord stille spørsmål. Det var nok noen som var litt oppskremt, men det virker som de ble beroliget etter denne praten, forteller Lindegaard Carlsen.

Flyet skulle lande i Honningsvåg og Hammerfest, Men Lindegaard Carlsen forteller at etter et lynnedslag skal flyet sjekkes for skade før det får lov til å fly videre. Dette var årsaken til at de valgte å fly rett til Tromsø der Widerøe har teknisk base.

Hadde flyet landet i Honningsvåg hadde det blitt stående der da Widerøe ikke har teknikere stasjonert i Honningsvåg. De som i utgangspunktet skulle av i Honningsvåg og Hammerfest, ble booket om til neste mulige avgang og kom seg hjem de også, sier  hun.

Saken er tidligere omtalt av iTromsø.

Artikkeltags