Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Slik unngår du tørt lammelår

Lammelår er for mange synonymt med påskekos og hygge. Ahmed Ramadan har jobbet i Coop Mega sin ferskvareavdeling siden 2007 og han vil nå dele en god oppskrift som sørger for et smakfullt og godt lammelårmåltid.

Annonsørinnhold i samarbeid med

 

– Det er viktig å sørge for at lammelåret er opptint før du begynner å jobbe med det, starter Ahmed.

Legg det gjerne på benken over natten, eller la det ligge i kjøleskapet i 24 timer før du skal tilberede låret.

– For å sørge for at lammelåret får best mulig smak, så anbefaler jeg at du marinerer det i en hvitløksmarinade. Denne kan du lage fra bunnen av, eller kjøpe en av våre poser i butikken. Kjøper du en ferdigpose, så kan du ha i litt ekstra salt og pepper, samt litt ekstra hvitløk, forteller Ramadan.

 

Når marinaden er klar, så snitter du opp låret med store dype snitt, så er det bare å masere marinaden godt inn i låret. - Husk å smøre godt inn i snittene også. Så kutter du en ekstra hvitløk i skiver som du stapper ned i hullene.

– Når dette er gjort, så anbefaler jeg at du setter låret kjølig i 24 timer. Da vil marinaden få trukket godt i kjøttet, og sette en nydelig smak. 

– Når du tar det ut av kjøleskapet dagen etter, så setter du ovnen på 200 grader. Så kommer hemmeligheten for å sørge for at låret forblir saftig.

– Putt låret inn i en stekepose, og knyt igjen posen. Stikk noen små hull i toppen av posen. Dette for å sørge for at posen ikke sprekker.

 

Så er det bare å sette låret i ovnen i to timer. Når låret har stått i ovnen i to timer, så tar du det ut av posen, og lar det steke i 20-30 min uten pose.

– Sjyen som er inne i posen tar du vare på, den er utmerket til å bruke som saus. Mens låret får en fin skorpe, så lager du tilbehøret. Tilbehøret kan være mandelpotet, potetmos, ris, fløtegratinerte poteter, gulrot, blomkål, brokkoli. Egentlig det du ønsker å benytte, forteller Ramadan.

Så da er det bare å ønske lykke til, og en riktig god påske fra alle oss på Coop Mega Hammerfest!

Nå får du tilbud på Gilde lammelår til 69,90 pr kg hos oss!

 

- Norsk kjøtt er i verdensklasse, og spesielt lam fra Norge er veldig ettertraktet i Europa, så her får du virkelig gode råvarer å jobbe med

Ahmed Ramadan

Hvitløksmarinade fra bunnen

4 ss olje

2 ss sitronsaft

2 båt finhakket hvitløk

3 stk knuste grønne pepperkorn

1 ts frisk rosmarin

1 stilk frisk kruspersille

1⁄2 ts tørket timian

Oppskrift fra matprat.no

 
Del artikkelen på Facebook