Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Jernvarehandleren med reindrifta i fokus

Annonsørinnhold i samarbeid med

I Kautokeino må du ta reindrifta på alvor.

I mai begynner reindriftsfolket å trekke bort fra Kautokeino, men likevel er de naturlig nok, en av de viktigste kundegruppene for den Coop-eide Kautokeino Jernvare.

- Vi tilpasser utvalget etter kundens ønsker. Vi skaffer det meste og har en del spesielle varer du kanskje ikke får kjøpt andre plasser. Til reindrifta kan det for eksempel være spesielle type kniver og tauverk, sier Per Ole Vars. 

 

Utfordrende sommer

På samme måte som reindriftsfolket er en viktig kundegruppe, er det også deres fravær i bygda, som gjør at jernvarehandleren har det mindre travelt om sommeren.

- Det er jo utfordrende om sommeren med reindriftsfolket som flytter herifra i mai måned og er borte så å si hele sommeren, men når høsten kommer igjen, så løfter omsetningen seg igjen, sier Vars.

 

Kan ikke spesialisere

Jernvarehandleren i Kautokeino har på mange måter blitt en butikk som har «det meste».

- Vi selger og har det meste som trengs. Alt fra hvitevarer, jernvarer, bygningsvarer, våpen, ammunisjon, litt klær, fiskeutstyr, turutstyr, skruer, spiker, dører, vinduer og ski. Vi har et stort utvalg, men det må det være på en liten plass, sier han.

Jernvarehandleren kjører fullt fokus på kundeservice og tilpasser hele tiden vareutvalget, men de vil aldri bli en nisjebutikk.

- Man kan nesten ikke spesialisere seg på en enkel ting på en så liten plass, flirer Per Ole Vars. 

 
Del artikkelen på Facebook