Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Fra liten Marked til stor Extra: - Det var som natt og dag

Annonsørinnhold i samarbeid med

Extra-butikken i Kautokeino opplever gode tider siden de åpnet på tampen av 2015.

26. november 2015 sto den nye Extra-butikken klar i Kautokeino. Den erstattet den gamle Coop Marked-butikken, og omstillingen har vært enorm.

- Før var det en gammel Coop Marked-butikk noen hundre meter nede i bakken. Det har vært en stor endring å gå fra å drifte den lille marked-butikken, til å drifte en så stor Extra. Det er som natt og dag, men det er kjempeartig. Jeg liker utfordringer, sier butikksjef Kristin Berntsen.  

 

Nå «flytter» bygda

På Extra-butikken i Kautokeino har de fem faste ansatte i 100 prosent stilling og 11-12 totalt, når helgevikarer og stablehjelp er telt med.

- Vi har bra trykk som de fleste i høytider og generelt er det mye turister her om vinteren for å se reinsdyr og oppleve det samiske, spesielt.

Etter et bra trykk over påsken, forventer de imidlertid en nedgang nå som våren kommer.

- Nå kommer jo vårflyttinga, og da tynnes befolkninga litt ut. Det er mange reindriftssamer som drar på sommerbeita. De har reinene ute ved kysten på forskjellige plasser i Finnmark. Noen har lang flyttevei, noen ikke fult så lang, men vi begynner sånn smått å nærme oss «vårens vakreste eventyr», sier Berntsen. 

 

- Kundene er sjefene våre

Butikksjefen forteller at kundeservice er den absolutt største prioriteten de har.

- Det er viktig for våres Coop-butikk at vi har de tilbudene som kundene er interessert i. Det er viktig at de ansatte gjør en veldig god jobb, men hele tiden er det kundene vi tenker på. Det er de som gjør at vi har en jobb å gå til. Det er de som er sjefene våre, så derfor må vi ta vare på de. Vi er ei lita bygd med store butikker, og mye konkurranse, derfor er kundeservice veldig viktig. Vi skal holde en stabil og god butikk med varetrykk og kunden i fokus. De er levebrødet vårt, sier Kristin Berntsen. 

Del artikkelen på Facebook