Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Flyttet over gaten i nye tidsriktige lokaler – nå vil «alle» handle hos Merja

Annonsørinnhold i samarbeid med

Da de flyttet over veien fra trange lokaler til et flott nybygg endret alt seg for Coop Marked-butikken i Talvik.

Allerede i 2005 begynte prosjektet med å flytte inn i nye lokaler. Da det nye bygget på 350 kvadratmeter åpnet i 2014 så endret alt seg.

- Det var en lang prosess med det ene og det andre. Men da det sto ferdig skrev jeg på vår egen Facebook-side, at vår graviditet hadde vart i 9 år, og at både mor og barn hadde det fint, flirer Merja Huusko – butikksjefen i Talvik.

Travelt suksessår

Endringen har vært enorm etter at fra de flyttet over gata fra et trangt lokale på 69 kvadratmeter til dagens lokaler.

- Vi jobbet i gamle og slitte lokaler i et gammelt og trangt bygg. Det var så smalt mellom reolene at det ikke kunne kjøre to vogner ved siden av hverandre. Begynte du en retning, måtte du fortsette å kjøre vogna hele veien rundt, erindrer hun. 

 

Merja har vært sjef i Coop Marked i Talvik i 28 år. Men etter 2014, ble hverdagen snudd på hodet både for henne og kundene i Talvik.

- En helt annen hverdag. Det var så travelt det første året at jeg ikke har opplevd maken. Vi ble også kåret til årets komet i Coop Marked-kjeden, noe vi er veldig stolte over.

Vanvittig omsetning

På de første 8 månedene i drift økte de omsetningen med hele 46,6 prosent.

- Vi hadde budsjettert i minus på grunn av de mange investeringene, men gikk med overskudd allerede første året.

Flere ganger har de blitt kåret til beste butikk i hele region nord, noe vi naturligvis er veldig stolte over.

Utvider og fornyer

Coop Marked-butikken tilpasser og fornyer seg hele tiden. Fiskeutstyr og garn har blitt en viktig del av geskjeften.

- Vi selger enormt med fiskeutstyr, og i tillegg har utvidet åpningstidene, noe som har blitt veldig populært, sier Huusko.

Før var det de eldre som var de mest trofaste kundene, men stadig flere hytteeiere og yngre strømmer nå til butikken.

- Nylig begynte vi å ta inn tapas, oliven og fingermat og slik. Vi prøver alltid å ta inn nye ting, men tar vi inn 20 av noe og må kaste 18 av de, er det ikke liv laga. Men som sagt, vi tilpasser oss, og i bygda er de flinke til å si hva de ønsker, forteller butikksjefen som har jobbet i Coop i hele 28 år.

Del artikkelen på Facebook