Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Det startet med en gæren idé - nå tar duoen et sjumilssteg: - Vi går «all-in»

Frode Nilsen og Jan Ole Benjaminsen går «all-in».

Annonsørinnhold i samarbeid med

-Idéen var kanskje gæren, men etter å ha blitt overtalt bestemte jeg meg for å prøve lykken.

Det sier Frode Nilsen i Midt-Finnmark Motor AS. Mannen som overtalte han heter Jan Ole Benjaminsen. Sammen startet duoen i 2005 et prosjekt flere hadde forsøkt før dem; å leve av scooter i Lakselv.

Selv om de fleste forsøkene har gått konkurs eller blitt avviklet, lever drømmen i beste velgående for denne scooterfrelste duoen - 12 år seinere. Faktisk skinner den sterkere enn noen gang før. 

Straks klar for å vise fram de nye lokalene i Laatasveien i Lakselv. Fredag kl. 11.00 åpner de!

-Et sjumilssteg

Denne uka kribler det ekstra i magen. Etter å ha bygget stein for stein i et dusin antall år, flytter de inn i et massivt bygg på 900 kvadratmeter midt i Lakselv sentrum – og samtidig for første gang de eier lokalene de driver fra.

-Vi har gått steg for steg, og nå har vi tatt et enormt sprang. Vi har regelrett gått «all-in» - kausjonert det vi kan privat, og banken har gitt oss maksimalt i forhold til det vi holder på. Det er skummelt, det er spennende, og slitsomt har det vært. Vi har holdt på siden nyåret på å skaffe disposisjon til å bruke bygget. Etter nesten et år med planlegging, byråkrati og ombygging er vi endelig innflyttingsklare, sier Nilsen. 

Fra 35 til 480 kvadratmeters butikk

Kontrasten fra oppstart 12 år tilbake i tid er stor.

-Den gang hadde vi et verksted på 30 kvadratmeter, samt butikk, kontor og delelager på rundt 35 kvadrat. Med to snøscootere og en halv meter klær var butikken stappfull, erindrer han.

Fra og med fredag rommer Midt-Finnmark Motors nye butikk 480 kvadratmeter.

-Vi er nødt til å øke omsetningen betraktelig for å dekke merkostnaden. Butikklokalet kommer til å være nesten 500 kvadratmeter. Det innbyr også til nye muligheter. Vi kan ta inn båter, flere snøscootere, og mer generelt mer utstyr, sier Nilsen. 

Fra åpningsannonsen i FD for 12 år siden

Verste og beste minne

12 år i en krevende bransje har satt sine spor – på godt og vondt.

-Det verste minnet er da begge gikk på veggen i 2008 og 2009 ble overarbeidet – og ble sykemeldt. Jeg overdriver ikke når jeg sier vi jobbet over 1000 timer overtid i året. Vi hadde lav fastlønn, og tok aldri overtid. Over 100 timer overtid i snitt i måneden betyr at du gir avkall på det sosiale. Tilslutt stopper det opp. Man kan til tider føle seg som et spørsmålstegn, forteller Nilsen åpenhjertig. 

Duoen klarte å kjempe seg til i drift, og selv om det fortsatt må jobbes 600-700 overtidstimer i året per snute – veier gode minner og relasjoner med kunder opp for det.

-Vi får mye glede og motivasjon gjennom kontakt med kunder. Det å få ta del i kunden sin glede, som ofte er veldig stor når de får ta ut ting de gledet seg til lenge – av og til årevis. Det er stor del av lønnen. Da glemmer du fort at du sitter mange timer overtid, når du kan kjenne gleden fra kundene. 

-Spent og ydmyk

Duoen fikk en pangstart i 2005, og leverte 37 nye scootere den første sesongen. Året deretter solgte de hele 63 modeller.

Når Midt-Finnmark Motor nå skifter lokaler for tredje og forhåpentligvis siste gang – drømmer de naturligvis om en god start også her i Laatasveien i Lakselv.

-Det skal bli godt. Vi er veldig spent og veldig ydmyk. Vi tar det ikke for gitt at det blir en dans på roser. Vi må stå på videre, og gi kundene en god grunn til å komme til oss. Vi må gjøre en god jobb for kundene, med god service og bredt vareutvalg i gode omgivelser. Velkommen skal du være, sier Frode Nilsen – en «gæren» scooterselger fra Lakselv, som ikke var så «halvgæren» likevel.  


Se åpningstilbud herhttp://issuu.com/finnmarkdagblad/docs/midt-finnmark_motor?e=15528579/54203006

Del artikkelen på Facebook