Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Christina er butikkens eneste fulltidsansatte: - Vi er viktig for bygda

Annonsørinnhold i samarbeid med

«Kaffekroken» er blitt et knutepunkt på Coop-butikken i Varangerbotn.

Bygda teller kun 317 innbyggere og Coop-butikken har fått en helt spesiell plass.

- Vi er en lokal butikk som knytter samfunnet sammen. Det har vært litt ulike matbutikker, men lokalet er over 30 år, forteller leder Christina Skjåvik, som er butikkens eneste ansatte som jobber 100 prosent.

Likevel er butikken også et viktig levebrød for flere i bygda.

- Vi har en ansatt i 80 prosent stilling, to på 50-60, i tillegg til helgevikarer og så låner vi litt vikarer fra Tana og Vadsø, sier Christina.

 

Møteplassen

Hun er særdeles fornøyd med rollen butikken har fått for lokalsamfunnet.

- Det er mange eldre folk som kommer hit til «Kaffekroken». De setter nok pris på det, for de har ikke så mange andre aktiviteter og møtes på.

I tillegg tar butikken inn fra flyktningtjenesten i språkpraksis, og spiller en viktig rolle for hele bygda.

- Vi er veldig avhengig av at barnefamilier handler hos oss. Det er veldig fint å se at de lokale bruker butikken og ønsker at den skal bestå, sier hun.

 

Sommer er gull verdt

Som de fleste butikker er julen og påska høytider som gir god omsetning. I tillegg er Finnmarksløpet en årlig «vinner», men når de eldre trekker sørover om sommeren til sydligere strøk og «Kaffekroken» er mindre travel, så er det ofte utlendingene som sørger for god butikk.

- Vi har en del fiskeutstyr og jernvarer. Det er en del turister om sommeren, så det i kombinasjon med høytidene og Finnmarksløpet, så blir det veldig bra, sier hun.

Del artikkelen på Facebook