Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Er du vår nye prosjektleder?

Annonse fra Hammerfest Næringsforening

Hammerfest Næringsforening skal være en tydelig næringspolitisk aktør i Hammerfest-regionen og mot miljøer eksternt som er viktig i utvikling av næringslivet. Hammerfest Næringsforening skal være en synlig og foretrukket møteplass for næringslivet for å utvikle nettverk og kunnskap. Vi ønsker å være en aktiv forening som på en innovativ og nyskapende måte kan lage nye arenaer, bidra til nye arbeidsplasser og sikre fortsatt vekst i Hammerfest! Hammerfest Næringsforening skal være en tilrettelegger og koordinator for viktige felles-prosjekter for næringslivet i Hammerfest. Dette vil være Hammerfestdagan, Næringslivsdagen, frokostmøter o.a. For å støtte dette arbeidet søker vi nå etter:

Prosjektleder

Stillingen skal aktivt bidra i foreningens arbeid og støtte direktøren i det daglige arbeid. Du vil være sentral i alle deler av foreningens arbeid og vi kan by på spennende arbeidsoppgaver på mange ulike nivå! 

Arbeidsoppgaver blir: Arrangementsansvar, prosjektledelse, bistå i næringspolitisk arbeid og medlemsservice. 

Vi tilbyr: konkurransedyktige betingelser, pensjonsordning, fleksibel arbeidstid, stor personlig frihet og arbeidssted i Nissenhagen, sammen med en rekke andre bedrifter.


Hvem er du:

• Foroverlent og entusiastisk

• Liker forandringer og nye utfordringer

• Strukturert og arbeidsom

• Liker salg og arrangementer

• Liker prosjektarbeid og forstår behovet for alle faser av prosjekter

• Fleksibel til nye oppgaver på alle nivå


Kompetanse:

• Høyere utdanning

• Erfaring fra prosjektledelse, arrangementer og økonomistyring

• Erfaring fra SoMe, web, markedsføring og kommunikasjon på digitale flater

• Annen relevant erfaring


Betingelser:

Etter avtale


Søknadsfrist:

10.2.19


Send inn din søknad her: https://www.ifinnmark.no/vis/stillingledig/3480145

Redaksjonen i iFinnmark.no har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet