Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Hammerfest Energi girer opp – leverer fiber til alle private husstander i Hammerfest, Forsøl og Rypefjord i løpet av 2019!

Annonse fra Hammerfest Energi Bredbånd

Hammerfest Energi Bredbånd har over mange år bygd og investert i infrastruktur for distribusjon av TV og Bredbånd- til innbyggere, industri, i Hammerfest, Forsøl, Rypefjord, Kvalsund, Skaidi og Sørøya. Nå tar vi et skikkelig krafttak for å sikre alle husstander fiber.

Lokal og langsiktig utbygger

Hammerfest Energi Bredbånd er lokalt eid, og er et selskap i Hammerfest Energi Konsernet. Hvor vi har bygd opp kompetanse i et felles kundesenter med vårt konsern, samt etablert lokale arbeidsplasser. Vi er stolte over den lokale kompetansen og verdiskapning vi bidrar til i Hammerfest.

Gjennom år har vi bygd stein for stein. Våre planer har alltid vært å bygge ut bredbånd på Fiber til alle våre kunder i Hammerfest området. Nå tar vi et skikkelig krafttak og sikrer alle innbyggerne fiber i løpet av 2019.

I løpet av 2019 sørger vi for at samtlige husstander i Hammerfest, Forsøl og Rypefjord får fiber. Fra i neste uke starter vi å rulle ut gode tilbud til nye og eksisterende kunder. Bare å følge med.

Sigurd Helsing, daglig leder Hammerfest Energi Bredbånd

Hvorfor velge oss?

Vi er en seriøs lokal leverandør som snur seg raskt. Vi tilbyr nå bedre priser og like maks hastigheter som våre konkurrenter. Velger du oss vil du få gratis etablering av fiber, helt uten risiko eller skjulte kostnader for deg som kunde. I løpet av 2019 vil du også få utbygd fiber til hjemmet. I tillegg så tilbyr vi lokal kundeservice. Våre medarbeidere i Rossmollgata hjelper deg gjerne, om du vil stikke innom for å høre hvilke tilbud vi kan gi deg. 

Hammerfest Energi har vært en uvurderlig støttespiller og sponsor for vår klubb i mange år. Uten kundegrunnlag, ingen sponsorat. Vi oppfordrer alle til å benytte seg av Hammerfest Energi sine tjenester.

Steve Sivertsen, daglig leder Hif/Stein

Støttespiller som gir tilbake

Hammerfest Energi er eid av Hammerfest, Kvalsund og Hasvik kommune. Våre overskudd føres tilbake til kommunene, som gir deg som innbygger bedre tjenester. I tillegg er vi stolt støttespiller til kultur og idrett i Hammerfest regionen- med spesielt fokus på aldersbestemte grupper. I en årrekke har vi blant annet vært sponsor for Hif/Stein, Skaidi Xtreme og mange flere.

Velg 100% lokalt du også!

En viktig og god sponsor av den folkefesten Skaidi Xtreme har blitt. Utrolig viktig bidragsyter for alt vi skaper på Skaidi. God sponsor! Støtt våre sponsorer - De støtter oss!

Odd Peder Wang-Norderud, Skaidi Xtreme

Visste du at?

Du har 14 dagers ubetinget angrerett.

Hvis du har tegnet et kundeforhold, så kan du innenfor 14 dager si opp abonnementet uten kostnader.

Redaksjonen i iFinnmark.no har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet