Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Ideen kom etter et par glass - nå lager de "Kontraskjæret-light" og VM-fest i Hammerfest

Fotball VM er like rundt hjørnet, og det ønsker Jernteppet og iFinnmark å feire. 

 - Det har ikke vært testet ut tidligere, men med iFinnmarks storskjerm, så hadde vi lyst til å teste ut et nytt konsept i Hammerfest. Nemlig en skikkelig VM-fest, forteller en entusiatisk Lars Aude Arnesen, daglig leder på Jernteppet. 

Bronsefinalen og finalen direkte

 - Vi utvider vårt utendørsområde med syv meter lenger ut mot promenaden, og dermed får vi en arena med plass til 2-300 mennesker, sier Arnesen.

Variert program

 - Lørdag og søndag blir det studio, med eksperter som diskuterer matchen, og VM så langt. Det blir VM quiz, og selvfølgelig rosinen i pølsa, finalene på storskjerm, forteller salgssjef for iFinnmark, Anders Nesse.

Gratis inngang og konkurranse 

Arrangementet er åpent for alle sammen over 18 år. Det blir servert mat og drikke utendørs, derfor har vi måtte sette 18 års aldersgrense, kan de fortelle om.

I tillegg blir det kjørt uformell quiz rundt bordene i forkant av sendingene, hvor de som ønsker kan delta. Spørsmålene vil omhandle spørsmål om eldre, og nyere VM-historie, og de frister også med flotte premier til vinnerne.

Inviterer hele Finnmark til å delta på tippekonkurranse

 - Så helt til slutt, så ønsker vi å invitere hele Finnmark til å delta på vår tippekonkurranse. Om du er gammel eller ung spiller ingen rolle, det er mulighet for alle sammen å delta. Klikk deg inn på lenken under, og tipp dine utfall, så kan du vinne gavekort, ølglass, festivalpass og mange andre flotte premier, avslutter Nesse og Arnesen.


Her deltar du: https://no.surveymonkey.com/r/8CBFQY8

Siste frist for å delta er torsdag 14. juli kl. 16.30.

Redaksjonen i iFinnmark.no har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet