Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Knutepunktet med sterk kvensk tilknytning

Coop Marked i Børselv samler bygda, og knytter sportsfiskerne sammen.

37 kilometer nordøst for Lakselv i Porsanger kommune finner vi den lille bygda Børselv. Tettstedet er viden kjent for det massive vassdraget Børselva – med et nedslagsfelt på vel 900 km2 – med krystallklart vann.

Det kombinert med utallige ettertraktede fiskevann gjør tettstedet til et yndet mål for sportsfiskere fra hele landet. 

En god prat: 0,-

I begivenhetenes sentrum finner vi Coop Marked. I inngangsdøra blir man møtt med et tilbud om en hyggelig prat til kroner 0.

Og hyggelig er den.

-Her er kundene i fokus. Vi har det meste som blir etterspurt, både dagligvare og fiskeutstyr, forteller daglig leder på Coop Marked, Mildrid Kåven. 

Ønsker å beholde butikken

Kåven og hennes tre ansatte har vært gjennom en hektisk påske. Hyttefolk har trengt proviant. I tillegg knytter butikken bygda sammen gjennom utsalg av bensin, apotekvarer og tippekiosk.

- Påsken var hektisk, fastslår hun.

I perioder er det ikke like hektisk, men nå er fiskesesongen er imidlertid like rundt hjørnet.

-Vårt mål er å drive sunt, og med måtehold. Vi ønsker å drive den på en god måte, og håper naturligvis at kundene bruker den, avslutter Mildrid Kåven.

Redaksjonen i iFinnmark.no har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet