- Festivalene er avhengige av oss

Font

I to år har vi ventet på å kunne feire sommeren slik vi nordmenn liker det best - på festival. Nå er de endelig tilbake igjen etter pandemien, men mange kvier seg fortsatt for å kjøpe billetter.Festivalene i Finnmark trenger vår hjelp, slik at vi sammen kan skape årets beste opplevelser.Midnattsrocken. Foto: Marthe Nyvoll
Water, Sky, Outerwear, Blue, Mountain, Azure, Eyewear, Happy, Beard, Travel

Double-click to select video

Frank Wikran (t.v) og Sol Ness jobber for at bedrifter skal finne gode ansatte som blir værende. Foto: Kristoffer Lorentzen

annonsørinnhold fra

Font

Det er lite som slår følelsen av en enhet i hånden, vennegjengen rundt om, allsang i folkemengden og solglimt i øynene. Musikkfestivaler er elsket verden over og skaper en tilhørighet og frihetsfølelse som vibrerer i sjelen.

Spesielt for mindre fylker og steder kan festivaler spille en enorm rolle for både næringsliv, kultur og samhold på tvers.

- Festivaler skaper bolyst, stolthet og tilhørighet blant både innbyggerne og tilreisende. Det blir et høydepunkt i året for veldig mange, forteller salgssjef i iFinnmark Anders Nesse.

I takt med at man endelig kan oppleve festivalene på normalt vis vil han utgi en hyllest til alle de som er med på å skape disse euforiske opplevelsene på festivalene i Finnmark.

- Det er så enormt fint at vi har ildsjeler som legger ned tid og risiko for å skape flotte minner for oss, sier han og legger til:

- De har store ambisjoner når det gjelder bookinger av artister og det er inspirerende å se. Når verdensstjerner og norgestoppen av artister opptrer i lille Finnmark må man nesten klype seg i armen."

Ikke bare skaper festivalene samhold på tvers av tettsted og byer, men det er også kjærkomment for næringslivet


Anders Nesse, salgssjef i iFinnmark

Store ringvirkninger

Kultur- og utelivsbransjen er uten tvil én av de bransjene som har slitt mest de siste to årene. Avlysninger, ombookinger, og tilbakebetaling har preget teamene som gjør sitt ytterste for å samle oss til gode opplevelser.

Dette mener Nesse gir større ringvirkninger rundt om enn kun for hver enkelt festival.

- Ikke bare skaper festivalene samhold på tvers av tettsted og byer, men det er også kjærkomment for næringslivet. Uten folk i fylket, og uten et solid næringsliv så har heller ikke vi livets rett.

Derfor er det viktig for gjengen i iFinnmark å bidra til å gi gode rammer for festivalene. De vil dele ut hele 18 (!) festivalpass via en konkurranse på sosiale medier.

Tre pass til hver av disse: Hammerfestdagan, Midnattsrocken, Sørøyrocken, Varangerfestivalen, Hammerfestival og Grenseløsfestivalen.

Delta på iFinnmark sin facebook-side, eller send en e-post på annonse@ifinnmark.no


Grenseløsfestivalen. Foto: Tom L. Nilsen

Performing arts, Concert, Sky, Entertainment
Band plays, Musical instrument, Entertainment, Microphone, Musician, Drum, Artist

Sørøyrocken. Foto: Mads Suhr Pettersen

– Hver enkelt arbeidstaker får mye tillit, og det går begge veier mellom ansatte og ledelse. Folk har eierskap til jobben og er motiverte fordi de får lov å ta ansvar, sier Kristina Jakobsen. Foto: Kristoffer Lorentzen

Street fashion, Hair, Lip, Sky, Eyebrow, Daytime, Eye, Happy, Beard, Travel

Optimistisk

Men festivalene trenger mer hjelp. Pandemien har endret tankegangen hos de aller fleste, og mange kvier seg nå for å bestille billetter.

- Vi merker at folk er blitt mer reserverte, og sitter lengre på gjerdet enn før pandemien. Man tør ikke planlegge på lengre sikt, og dette påvirker også festivalene, forteller Nesse.

De får nemlig da ikke den omsetningen de trenger for å holde liv i folkefestene, etter to år med vanskelige økonomiske forhold.

- Arrangørene er nå avhengige av at vi bestiller billetter, og drar på festivaler igjen.

Salgssjefen er dog optimistisk for fremtiden, og både tror og håper at folk igjen begynner å dra på «årets høydepunkter».
Delta i konkurransen her
Musical instrument, Band plays, Membranophone, Drum, Microphone, Blue, Musician, Cymbal, Purple, Drumhead
Public address system, Musical instrument, Performing arts, Musician, Orange, Entertainment, Guitarist, Music, Concert

Varangerfestivalen.

Hammerfestival.

Plucked string instruments, Band plays, Musical instrument, Microphone, Plant, Musician, Guitar, Guitarist

Hammerfestdagan. Foto: Thomas Patrick Christensen

Leif Harald Pedersen beskriver arbeidshverdagen som både intensiv og engasjerende. Foto: Kristoffer Lorentzen

High-visibility clothing, Glasses, Sky, Workwear, Mountain, Sleeve, Snow, Travel

NAVN NAVNESEN


Gina Kveen har lang erfaring fra skolevesenet og har et stort hjerte for idrett. Hun lover skole og idrett i en fantastisk kombinasjon når WANG åpner neste år.


Fremo bemanning As

Visste du at ...?

...I 2020 åpnet Fremo en ny avdeling i Tromsø, som dekker bemannings og rekrutteringsbehov for alle deres kunder i den nordlige delen av landet.

...Fremo ble etablert i 2005 og har rekruttering, bemanning og rådgivning som sine forretningsområder. De gjennomfører årlig ca. 140 rekrutteringsprosesser til faste stillinger i privat og offentlig sektor. Omsetningen var i 2020 på kr. 114 millioner og de har ambisjoner om å vokse.

...Deres rådgivere er Sertifiserte Rekrutterere DNV-GL og i ulike testverktøy. Deres verdier folkelig, fremoverlent og erfaren er leveregler for dem i hverdagen og de lever etter sin visjon; å skape vinnerfølelse.

Woody plant, Sky, Water, Leaf, Shade, Wood, Tree, Grass
Hand, Outerwear, Map, Gesture, Organism, Interaction

I bildeteksten settes en forklarende tekst. Legg gjerne inn fotografens navn på denne måten. Foto: Navn Navnesen

I bildeteksten settes en forklarende tekst. Legg gjerne inn fotografens navn på denne måten. Foto: Navn Navnesen