6.–7. April ble årets Gallokprøve arrangert. Gallok viste seg fra sin flotteste side, med snøkledde vidder så langt øyet kunne se. Terrenget bydde på en rypebestand som synes å være god, viddene badet i sol og temperaturen kunne minne om rene påsketuren.

Et perfekt utgangspunkt for Sør-Varanger JFF sin høyfjellsprøve. Som vanlig var Neiden fjellstue hovedkvarter, hvor det alltid er godt å være med nydelig mat og varm badstue når man kommer ned fra fjellet.

Til sammen var det 96 ekvipasjer som deltok på årets prøve. Det ble tildelt 41 premier som gir en premiegrad på 42, 7 prosent. Dette kan vi si er høyt og en rekord som vi alle er strålende fornøyd med. Dette viser at Gallokprøven er en populær prøve som vi ønsker å fortsette å avholde på samme vis.

VK finale

13 hunder var med til søndagens VK-finale etter kvalifiseringen på lørdag. Den gjeveste premien i vinnerklassen, 1. VK m/CK, ble delt ut til irsk setter, Red Dubliner Cen Super Ted med fører og eier Dag Stian Johnsen fra Sør-Varanger. 

Prøvens beste hund i åpen klasse ble pointer Stilladalens C Paavo til Bernt Eriksen fra Vadsø, og prøvens beste i unghundklassen ble breton Eros fra Sylvhødn og Kent Rune Larsen fra Tana. Vi gratulerer så masse til disse og de andre 38 premierte hunder og førere.

Årets nykommer

Ekstra stas var det både for oss i prøveledelsen og den vi kunne dele ut rypekoppen til. Det var unge Torstein Røed (16) fra Lier i Buskerud som stolt kunne smykke seg med tittelen «årets nykommer» sammen med engelsksetter Rotuas OJ Prada på 14 måneder.

Han fikk selvsagt også utlevert 1 UK på dag to av årets prøve, dette på imponerende vis og førstegangs starter. Hans far Tore Christian Røed kunne for øvrig også fortelle om det unike båndet mellom sønnen og unghunden Prada, som har vært uatskillelig siden Prada ble født.

Dette er et navn for framtiden, og vi ser fram til å høre om disse to i fortsettelsen.

 

Under årets jegermiddag som besto av indrefilet av rein, hadde vi i tradisjon tro salg av lodd. Dette er en kjærkommen inntekt for prøven. Den som trakk det lengste strået for hovedpremien i form av fjellski fra Åsnes, var dommer Gunnar Gundersen fra Nittedal, som for øvrig har hytte i Tanadalen. Vi håper skiene vil bli godt brukt på prøver rundt omkring i vårt langstrakte land.

Til sist må vi ydmykt få takke alle som har vært med på å sponse årets Gallokprøve. Uten slik hjelp hadde det vært umulig å holde på med denne sporten. Tusen takk til alle som har bidratt for at årets prøve ble et fantastisk arrangement, både dommere, medhjelpere og deltakere.