Nå blir det åpne pol i høytidene også

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Artikkelen er over 3 år gammel

Nyttårsaften blir første mulighet for å holde polutsalgene åpne i forbindelse med høytid.

DEL

De ansatte og ledelsen i Vinmonopolet har blitt enige om betalingen for å jobbe på helligdager. Nyttårsaften blir første mulighet for å holde polutsalgene åpne i forbindelse med høytid, skriver HK-nytt.

Nå er altså partene enige om betalingen for å jobbe nyttårsaften, påskeaften og pinseaften.

– Vi krevde at åpningstidene disse dagene skulle være fra klokka 10 til 14, men vi måtte gå med på at utsalgene kan være åpne til klokka 15, sier leder i funksjonærklubben, Helge Storvik, til HK-Nytt. Han var med på å fremforhandle den nye avtalen og er fornøyd med resultatet.

Storvik opplyser til HK-nytt at Vinmonopolet selv vil avgjøre hvilke utsalg som eventuelt vil holde åpent.

De nevnte røddagene var, og forblir regnet som fridager på Vinmonopolet, men den nye tariffavtalen åpner for frivillig arbeid disse dagene. Og de som velger å jobbe skal ha et overtidstillegg på 200 prosent av lønna, ifølge HK-nytt. De som velger å jobbe skal også få en fridag som kompensasjon. Påskeaften tilsier to fridager.

Ikke åpent denne påska

Tross lovendringen som ble vedtatt på Stortinget i desember 2014, og som tillater Vinmonopolet å holde åpent påskeaften, er onsdag siste sjanse for å handle på Vinmonopolet også denne påsken. Den nye avtalen gjelder nemlig fra 1. august.

Tirsdag ettermiddag sitter Vinmonopolet fortsatt i forhandlinger med andre fagforeninger i Vinmonopolet. Funksjonærklubben er den største fagforeningen i polet.

Artikkeltags