Politiet fikk opplysninger om en mistenkelig bil i Lakselv onsdag. En patrulje rykket ut og forsøkte å stanse bilen, bekrefter politiets operasjonsleder Gunnar Øvergaard.

Falske skilt

– Bilføreren ønsket ikke å stanse og satte opp farten på veien mot Karasjok. Ikke lang tid etter fant vi den etterlatt på en sidevei, sier Øvergaard.

Bilen hadde falske skilter, og sjåføren var forduftet.

– Vi jobber nå med å finne ut hvem som kjørte bilen, sier Gunnar Øvergaard.

Geir Kåre Pettersen fra Lakselv forteller til iFinnmark at han møtte bilen rett før 90-sona rett over Lavkajávri mellom Lakselv og Karasjok. Pettersen sier den svarte BMW-en holdt stor fart.

– Jeg håper politiet får tak i fartssynderen, sier han til iFinnmark.

Ga opp biljakt

Tom-Ørjan Nikolaisen fra Lakselv sier han var på tur til Finland. Om lag én mil før Karasjok kjører han i 90-sona, med en bil bak seg.

– Så blir jeg oppmerksom på en liten prikk i speilet langt bak oss. Den blir raskt større, og det føles som om vi står stille, når den svarte BMW-en kjører forbi oss. Den har sikkert over 200 km/t når den passerer oss i en sving. Det er svært humpete vei på stedet, og det er så vidt vi unngår en kollisjon. Bilføreren bruker hele veibanen når den har passert oss, forteller Nikolaisen.

Han forteller at etter svingen, kommer også en politibil i stor fart etter BMW-en.

Politiet forfulgte bilen en periode, men den satte opp en slik fart at politiet ikke så det forsvarlig å følge etter.

Høy fart

Det er ikke første gang den svarte BMW er observert i høy fart. Flere diskuterer på Facebook at bilen er observert inn i 60-sona fra Karasjok mot Lakselv ved hotellet i over 150 km/t.