Hun kommer fra stillingen som journalist i Sør-Varanger avis, hvor hun startet for et år siden, etter å ha fullført journalistutdanninga ved Nord universitet i Bodø.

Øines Pedersen har også vært i vikariat i både NRK Finnmark og i Altaposten, og er opprinnelig fra Alta.

– Hvorfor ville du til iFinnmark og Finnmarken?

– Det er flere grunner til det, blant annet når avisa ut til flere folk. Og så tror jeg mine muligheter til å utvikle meg er gode i Finnmarken når det er så mye mer å ta tak i.

– Sør-Varanger er spennende

Øines Pedersen forteller at det har vært lærerikt å jobbe for Sør-Varanger avis det siste året.

– Sør-Varanger er en spennende kommune å jobbe i som journalist, og jeg har lært vanvittig mye som jeg tar med meg til ny jobb og nye utfordringer

– Hvordan har du blitt tatt imot som altaværing i østfylket?

– Det har vært over all forventning. Jeg får ofte høre at det ikke er så ofte en vest-finnmarking flytter østover. Men folk er veldig glade for folk som flytter østover, og de i vest skjønner ikke hvor bra Øst-Finnmark kan være.

– Så du har ikke blitt kjeppjaga?

– Ikke ennå.

Styrker Kirkenes-kontoret

Ansvarlig redaktør i Finnmarken, Anniken Sandvik, syns det er flott å få Øines Pedersen til kontoret i Kirkenes.

– Vi har valgt å styrke vårt Kirkenes-kontor. Og så er vi i den fine situasjonen at Vilde hadde lyst til å jobbe for oss. Hun er en dyktig journalist som vi har sett levere mye bra i sin tid i Sør-Varanger avis.

– Vilde kjenner lokalsamfunnet i Sør-Varanger godt, og det er veldig positivt. Samtidig kjenner hun resten av fylket også, med tilknytning til Vadsø og at hun er fra Alta, sier Sandvik.

Fra før av er Stian Hansen og Tor Sandø på kontoret i byen. De fortsetter som før, mens Tonia Kvernmo som tidligere delte kontor med dem, fortsetter i jobben, men fra kontor i Oslo.

– Sør-Varanger er helt klart den mest folkerike kommunen i vårt dekningsområde i Øst-Finnmark. Om vi skal dekke det tilfredsstillende er vi avhengig av nok folk. Vi håper å være mer synlig, til stede, og å fange opp de gode historiene som befolkninga i Sør-Varanger er opptatt av, sier redaktør Sandvik.

I tillegg er Anna Lindbach (23) ansatt i et engasjement ut året på Vadsø-kontoret til Finnmarken. Hun starter allerede i juni.

Redaktør Sandvik forteller at nyansettelsene har sammenheng med de to gode årene med resultater Finnmarken har lagt bak seg.

– Det betyr at vi har handlingsrom og mulighet til å satse enda mer på journalistikk fra Øst-Finnmark, sier Sandvik.