Vi ser det når folk stiller opp for hjemstedet sitt

BOLYST: Roger Finjord og Robert Greiner. Montasje.

BOLYST: Roger Finjord og Robert Greiner. Montasje. Foto:

Av
DEL

MeningerVi er begge oppvokst i små bygder. Både fra 9550 Øksfjord og 9710 Indre Billefjord erfarte vi det samme: Noen av våre beste minner ble skapt da bygda kom sammen – enten på idrettsbanen, i løypa, på klubbhuset eller i gymsalen.

Når Finnmark fotballkrets og FeFo samarbeider om «Jakten på BOLYST», handler det om mye av det samme: Å forene aktivitet og frivillighet på Finnmarkseiendommen. Når bolystuka kommer, skal det være folkefest! Ei uke fylt med idrett, lek, friluftsliv, seminarer, samvær og utdeling av ildsjelprisen. I samarbeid med partnere og lokalsamfunn legger vi til rette for opplevelser lik vi selv fikk.

LES OGSÅ: Ingen dukket opp da Roger inviterte 1300 innbyggere til frokost. Så kom forklaringen. – Jeg kjente tårene komme

«Jakten på BOLYST» er et treårig prosjekt fra Finnmark fotballkrets som skal bidra til å bygge stolte lokalsamfunn med lokalmiljøet som instrument for utvikling. Denne uka var årets siste bolystuke i Nesseby. Forut har vi besøkt Porsanger, Karasjok, Måsøy, Gamvik, Berlevåg, Kvalsund, Hasvik, Tana og Lebesby. Vår erfaring er entydig: Når folk kommer sammen, ser vi at en kraft av verdighet og omsorg for hjemstedet trer frem. De føler et felles ansvar. Uavhengig av bakgrunn og status møtes folk. De deltar og bidrar. Ikke et problem er for stort dersom noe uforutsett dukker opp.

Det gjør oss ydmyke å se hva vi alle kan få til sammen:

Vi har sett stoltheten til fotballjenta som for første gang hadde hele familien med som heiagjeng da hun scora og laget vant. Det skjer fordi folk stiller opp med transport.

Vi har sett hun som var dårlig til beins få roser i kinna fordi hun kom seg ut. Det skjer fordi folk stiller opp og vil skape aktivitet for alle.

Vi har gang på gang sett en hel idrettshall reise seg i applaus for sine frivillige. Det skjer fordi folk ser og verdsetter hverandres innsats.

Når det å stille opp for hverandre blir en del av livet, bygger vi samfunn. Det skjer hver eneste dag rundt om i Finnmark og er noe av det mest dyrebare vi har. Derfor må vi alltid lete etter muligheter for å skape mer aktivitet, føre folk enda tettere sammen og gi frivilligheten gode kår.

Kjære alle dere som vi har møtt på vår vei: Takk for at dere skaper bolyst!

Sees neste år i Båtsfjord, Vardø, Kautokeino, Loppa og Nordkapp!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags