Vi går for gull i 2020

Geir Håkonsund er på plass i Hammerfest.

Geir Håkonsund er på plass i Hammerfest. Foto:

iFinnmark skal fortsatt være det viktigste nyhetsstedet for finnmarkinger. Og vi satser stort på å videreutvikle oss.

DEL

UKESLUTTTusen takk for alle gode ord og hilsener jeg har fått fra kjente og ukjente siden det ble kjent at jeg skal være vikarierende redaktør for iFinnmark og Finnmark Dagblad det neste året.

Jeg har denne første uken på jobb blitt litt kjent med noen av de flinke og ambisiøse folkene som hver dag står på for å lage avis til dere som leser, både på nett og på papir – og jeg kan love at vi kommer til å fortsette med å øke ambisjonsnivået for viktige nyheter i Finnmark. Vi skal være først med det viktigste, og vi skal være en avis og et nettsted du som leser kan stole på. Akkurat som før.

Les mer om Geir Håkonsund her: Geir er på plass i Hammerfest: – Må du absolutt intervjue meg? Kan vi ikke bare komme i gang med jobben?

Selv om kontoret mitt er i Hammerfest, skal jeg det neste året bruke mye tid, og bli godt kjent med folkene i redaksjonene våre i Alta, Lakselv, Kirkenes, Tana og Vadsø også. Planene for 2020 var godt i gang lenge før jeg tok over som redaktør, men jeg gleder meg til å bidra til et ytterligere løft for iFinnmark. Jeg håper vi både klarer å holde på trofaste lesere, og engasjere de yngre i fylket. Det blir også veldig godt å bli kjent med fylket på en ny måte. Jeg gleder meg virkelig til å sette meg godt inn i de sakene som opptar finnmarkinger. På godt og vondt. Fylket vårt er 107 ganger større enn Oslo, og folk i vest og øst er naturlig nok ikke like opptatte av de samme tingene. Derfor er det ekstra motiverende å skulle prøve å ha en så stor bredde i den journalistiske dekningen som mulig. Vi har dessverre begrensede ressurser, men gjør vårt beste for at folk skal fortsette å bruke avisen som sitt viktigste sted for oppdateringer om det som skjer i Finnmark.

Det skal vi klare både ved å satse på en videreføring av den journalistikken dere er vant til, men vi skal også gjøre noen nye grep på historiefortelling, bruk av levende bilder og ved å fortsatt lytte til tilbakemeldinger fra dere som leser og ser på oss.

I store deler av fjoråret brukte både lokal- og riksmediene mye tid og plass på å sette fokus på temaet psykisk helse. Et kjent og voksende problem i samfunnet vårt er at stadig flere sliter. Heldigvis går også samfunnet i retning av mer åpenhet, mer forståelse og mer toleranse. Men jobben med å sette fokus på dette er så vidt startet. Vi er allerede i gang med et større prosjekt om temaet, og jeg tror og håper våre saker rundt dette i tiden som kommer vil bidra til at flere får det bedre. Det er i hvert fall målet. Vi skal ikke bare ha dystre og triste saker, men forhold som er uakseptable skal vi belyse så godt vi kan. Det gjelder alt fra jordmordavdelinger til eldreomsorg.

Vi startet også denne uken prosjektet, #ifinform, for å motivere deg som ønsker en ekstra dytt for å komme i gang med nyttårsløftene om en sunnere livsstil. Bare minutter etter at første sak om dette var publisert begynte folk å melde seg på for å delta i prosjektet. Det er veldig bra!

Les mer om #ifinform: Legge om livsstilen i 2020? Bli med iFinnmark! #ifinform

Vi har lagt solide planer om en god og bred dekning på en rekke sportsarrangementer i ukene og månedene som kommer, og allerede 20. januar kjører vi årets første politiske debatt med tema som jeg vet engasjerer mange finnmarkinger.

Nå er vi allerede godt i gang med januar, men jeg vil likevel ønske alle et riktig god nytt år. Følg oss gjerne på Facebook og Instagram, og kom gjerne med forslag til saker som engasjerer, irriterer eller inspirerer dere – og som dere synes fortjener å bli dekket.

Artikkeltags