– Jeg har fulgt med på iFinnmark fra sidelinja de siste fem årene, før jeg ble med som redaktør fra januar i år. Det er for meg tydelig at dette har vært en satsing som har utviklet seg veldig i tråd med tiden. Når jeg nå jobber her vet jeg jo også at vi har mange spennende planer fremover, kan ansvarlig redaktør for iFinnmark, Geir Håkonsund fortelle.

Han ble redaktør for nettavisen i januar i år, og gleder seg nå til å invitere Finnmarkingene med på en fest. iFinnmark feirer nemlig fem år, og det markeres med at alle kontorene våre vil ha åpen dag tirsdag 18. februar. I tillegg blir det en direktesending på iFinnmark.no, der en rekke gjester skal intervjues, og artister står for underholdningen.

Relevant i øst og vest

Håkonsund forteller selv at iFinnmark har fått til mye bra nettopp fordi at avisen treffer godt en nerve i fylket.

– Dette er jo et veldig stort fylke, det der er mange hensyn å ta med tanke på utfordringene som ligger spesielt i geografien vår. Det er en utfordring å engasjere lesere både i øst og i vest på en og samme plattform, men redaksjonen har vært gode på å knekke den koden. Det er heller ikke for ingenting at avisa har blitt kåret til årets mediehus. Bedriften gjør mye rett, sier Håkonsund.

Anniken Sandvik var journalist når iFinnmark hadde sin spede start. Nå er hun redaktør for Finnmarken, og leder med det satsingen på østsiden.

– Det ble en helt ny hverdag for oss da iFinnmark startet opp. Vi var jo vante med å forholde oss til Finnmarken.no og Fd.no. Vi var to separate redaksjoner som bare samarbeidet, men så ble vi en felles enhet på en helt annen måte enn vi hadde vært før. Nå skulle vi fokusere på et felles produkt. For meg i øst har det vært viktig å befeste at dette også er et godt sted for Øst-Finnmarks befolkning å hente nyheter fra, sier Sandvik.

Hun mener at avisas styrke ligger i at man nettopp har fått flere strenger å spille på enn tidligere.

– Vi har sparsomt med ressurser i begge aviser, det er ikke noe å legge skjul på. Nå som vi kan organisere oss på en ny måte, så har det gitt oss et mye større spillerom hva redaksjonelle prosjekter, som når vi kunne reise på valgturné i fjor høst. Det er en typisk ting som vi ikke kunne ha gjennomført hver for oss. Vi er avhengig av å spille på lag, slik vi gjør nå, sier Sandvik.

Åpent kontor og kake

Hun håper at mange lesere kommer innom Finnmarkens kontor i Vadsø tirsdag, og kan avsløre at det blant annet serveres kake for anledningen.

– Jeg håper at vi får besøk av lesere som vil spise kake med oss, og samtidig komme med både skryt og litt kjeft, dersom det er noe de ønsker å dele med oss, ler redaktøren.

Det er Trond Ivar Lunga som kommer til å lede direktesendingen fra Hammerfest tirsdag. Han kan avsløre at publikum får mye å glede seg til.

– Først og fremst har vi to lokale artister som skal underholde: Håkon Follien og Tara Markussen. Sistnevnte er en ung og talentfull jente som bor i Hammerfest. Vi er veldig glad for at vi får muligheten til å profilere lokale artister på denne måten. De høres så sjelden på radio, samtidig som musikk- og kulturlivet blomstrer i Finnmark, sier Lunga, som viser til at Finnmark blant annet har hatt vinnere av Stjernekamp to ganger på rad.

Det blir også flere gjester som blir intervjuet under sendingen.

– Vi får høre fra redaktørene Geir Håkonsund og Anniken Sandvik, i tillegg til vår tidligere redaktør Arne Reginiussen. Så får vi med oss Rune Rafaelsen, ordfører i Sør-Varanger, og tidligere ordfører i Hammerfest, Alf E. Jakobsen. Sistnevnte var jo med og klippet snora for vår satsing for fem år siden. I tillegg kommer nåværende Hammerfest-ordfører Marianne Sivertsen Næss, forteller Lunga.

Det er med andre ord bare å følge med på iFinnmark.no i morgen, og delta på festen!