Trailer stod bom fast – sperret veien

BEKYMRET: Marita Eriksen frykter at ambulansen ikke kommer seg forbi når veien er sperret.

BEKYMRET: Marita Eriksen frykter at ambulansen ikke kommer seg forbi når veien er sperret. Foto:

DEL

SISTE: Vegtrafikksentralen fikk klokken 16.30 beskjed om at veien er åpnet for normal trafikk.

Vegtrafikksentralen melder klokken 15:55 at berging er i gang. De kan ikke anslå hvor lang tid bergebilen vil bruke på å rette opp traileren og åpne RV94 til Hammerfest. Helse Finnmark melder at traileren ikke hindrer ambulanser i å passere.

Saken oppdateres.

Veien er stengt ved Akkarfjord på strekningen Kvalsund bru – Hammerfest. Marita Eriksen ser situasjonen fra stuevinduet sitt.

– Nå er snart mange på tur fra arbeid. Mange kommer seg nok neppe hjem eller videre nå. Det er jo eneste innfartsvei til Hammerfest, sier hun.

Hun sier at traileren står fast rett forbi Bekkeli, og at køen i skrivende stund går godt forbi verkstedet til Viggo Eriksen.

– Det var åpent i ett felt, men så har de gjort et forsøk på å sette på kjetting eller noe. Så har nok traileren gått helt på tverra og sperret veien. Jeg har en samboer som har trukket løs en del biler. Han sier at det må nok en stor bergingsbil til for å få den løs nå, og at den antakelig må komme fra Skadi eller Alta. Veien er jo helt blokkert fra Hammerfestsiden.

Hun tror køen blir å strekke seg helt opp i Strømneskrysset.

– Flere trailere står også fast der.

LANG KØ: Traileren sperret veien onsdag formiddag.

LANG KØ: Traileren sperret veien onsdag formiddag. Foto:

iFinnmark får opplyst av VTS at veien ble stengt klokka 14:23.

– Traileren har stått der en stund før den tid, opplyser Christer Svendsen i VTS.

Traileren skal ha vært på tur opp svingen da den skal ha havnet på tverra. Meldingen om hendelsen kom fra brøytebilen som har ansvaret for strekninga.

– Vi har meldt om stedvis vanskelige kjøreforhold, det fyker mye snø i det området. Men om det er dårlige dekk eller føret som har skylda er vanskelig å si, forteller Svendsen.

Bilberging skal være på tur.

– Folk må bare smøre seg med tålmodighet og vente.

Artikkeltags