Stenger tunnelen for å gjøre akutt arbeid

VEDLIKEHOLD AV KULDEPORT: Den ene kuldeporten i den undersjøiske tunellen til Norkapp kilte seg i januar. I natt stenges hele tunellen på grunn av vedlikeholdsarbeid.

VEDLIKEHOLD AV KULDEPORT: Den ene kuldeporten i den undersjøiske tunellen til Norkapp kilte seg i januar. I natt stenges hele tunellen på grunn av vedlikeholdsarbeid. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Honningsvågtunnelen stenger klokken 23 og åpner igjen fredag klokken 07.00.

DEL

Dette melder Statens vegvesen på sine nettsider

Ifølge vaktoperatør i Statens vegvesen, Brita Bjerkli, stenges tunnelen ettersom skal det skje vedlikeholdsarbeid med kuldeporten natt til fredag.

«Akutt arbeid som reparasjon av kuldeport og andre nødvendige kortvarige arbeid», leser Bjerkli opp fra beskrivelsen av arbeidene som skal foregå.

«Sikring av skadested ved påkjørsel av kuldeport og andre uhell», leser hun videre.

– Dette skal skje i natt og det blir stengt for all trafikk, forteller Bjerkli.

I januar kilte kuldeporten i samme tunnel seg av ukjente årsaker, men ble etter hvert åpnet manuelt.

– Den var kilt, men vi vet ikke hva årsaken var. Fra vi fikk meldingen, og til problemet var løst, gikk det vel om lag et kvarter, kunne Martin Enger ved Vegtrafikksentralen den gang opplyse.

Fv 889 Snefjord – Kokelv har i kveld vanskelige kjøreforhold og redusert sikt på grunn av snøfokk.

Mens E6 mellom Leirbotnvatnet bom og Levdun på strekningen Alta – Lakselv er innsnevret på grunn av opprydningsarbeid. Denne strekningen ble åpnet torsdag morgen etter å ha vært stengt på grunn av flere ras i Stokkedalen.

Artikkeltags