Møbelringen legger ned butikken i Hammerfest

STENGER DØRENE: Møbelringen i Hammerfest har ikke tjent nok penger til fortsatt å holde åpent.

STENGER DØRENE: Møbelringen i Hammerfest har ikke tjent nok penger til fortsatt å holde åpent. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er med tungt hjerte vi må legge ned driften.

DEL

I en pressemelding skriver styret i Hammerfest Møbler AS at de har besluttet å fusjonere med Alta Møbler AS i løpet av våren 2019 og legger ned driften av Møbelringen i Hammerfest medio februar.

– Det er med tungt hjerte vi må legge ned driften ved Møbelringen i Hammerfest. Vi har jobbet hardt og lenge for å kunne drive videre, men butikken har ikke skapt økonomisk overskudd og heller ikke nådd forventede salgsmål. Etter å ha drevet butikk i Hammerfest siden 1988 er det trasig å legge ned og det føles som et nederlag, skriver Frode Rønquist i pressemeldingen.

Han skriver videre at de ansatte har stått på.

– Vi er utrolig lei oss for at vi måtte ta beslutningen med å stenge dørene. Men det er på den måten vi best kan ta oss av våre ansatte, kunder og leverandører, sier Rønquist videre.

FUSJONERES: Daglig leder Frode Rønquist forteller at dfriften i Hammerfest legges ned. Bildet er tatt under hyggeligere omstendigheter da Møbelringen feiret 30 år i 2015.

FUSJONERES: Daglig leder Frode Rønquist forteller at dfriften i Hammerfest legges ned. Bildet er tatt under hyggeligere omstendigheter da Møbelringen feiret 30 år i 2015. Foto:

De ansatte ble informert tirsdag 15. januar.

– Alta Møbler overtar forpliktelsene overfor de fire ansatte som berøres, og de vil være ansatt til og med 30.4 og håndterer alle ordrer og forpliktelser overfor våre kunder i Hammerfest, selv om dørene lukkes i midten av februar, skriver Rønquist.

Han gjør det klart at alle varer som er bestilt leveres som avtalt, og eksisterende kundeforhold ivaretas av Møbelringen Alta og Møbelringen Honningsvåg.

– Møbelringen Alta vil tilby hyppig utkjøring av varer til kunder i Hammerfest etter nedleggelsen, skriver Rønquist i pressemeldingen.

Møbelringen feiret nylig 30 års jubileum i Hammerfest.

Butikken i Storsvingen åpnet 27. oktober 1988. Da under navnet Hammerfest Møbler. Eierne var ekteparet Asbjørn og Rigmor Rønquist. To år tidligere åpnet de Alta Møbler.

– Butikken i Hammerfest har 25 prosent av bedriftens totale omsetning. Alta har rundt halvparten, mens butikkene i Honningsvåg og Skjervøy står bak resterende 25 prosent, sa daglig leder Rønquist i forbindelse med jubileet.

For bare få måneder siden så han lyst på fremtiden, til tross for tøffe tider, og planla blant annet nettbutikk.

iFinnmark kommer tilbake med mer.

Artikkeltags