Sander (8) tatt ut til å trene med Liverpool

LYKKELIG: Sander Johansen ble veldig glad da han ble tatt ut til å trene med akademiet til Liverpool FC. Foto: Trond Ivar Lunga

LYKKELIG: Sander Johansen ble veldig glad da han ble tatt ut til å trene med akademiet til Liverpool FC. Foto: Trond Ivar Lunga

Åtte år gamle Sander Johansen er etter sist helgs fotballskole invitert over til England for å trene på akademiet til Liverpool Football Club.

DEL

Seks trenere fra Liverpools akademi var sist helg på fotballskole i Hammerfest. 85 unge fotballspillerne syntes det var en stor opplevelse å bli trent av trenere som har fostret opp spillere som blant andre Trent Alexander-Arnold. Gutten fra Liverpool fikk en kamp for England i VM. Tidligere har spillere som Steven Gerrard og Jamie Carragher blitt fostret opp av trenere fra Liverpools akademi.

Hadde et håp

Åtte år gamle Sander Johansen viste at han hadde en sjanse til å bli tatt ut til å trene med Liverpool da han meldte seg på Indrefjord ILs fotballskole med trenere fra den engelske klubben.

– Jeg turte ikke tro på at jeg skulle bli tatt ut til å få trene med Liverpool, men jeg hadde et lite håp, sier åtte år gamle Sander.

Saken fortsetter under bildet.

RØDE: Christer og Sander Johansen har begge forkjærlighet for Liverpool. Foto: Trond Ivar Lunga

RØDE: Christer og Sander Johansen har begge forkjærlighet for Liverpool. Foto: Trond Ivar Lunga

Deltakerne ble fordelt over fem grupper. Da spilleren som skulle til Liverpool ble valgt ut, hadde representantene fra den engelske klubben plukket ut gruppe 1. Og i den gruppa var Sander Johansen.

– Da de ropte ut mitt navn, ble jeg så glad at jeg ikke klarte å prate. Pappa ble så glad at han begynte å gråte. Gledestårene bare rant nedover kinnet hans, smiler Sander, mens pappa Christer Johansen sier at guttungen ikke må røpe alt.

– Det gjør jo ingenting. De som var på fotballskolen så jo hvor glad du ble, sier Sander veslevoksent.

Firmino forbilde

Åtteåringen sier at han har bestilt drakt med favorittspilleren Roberte Firminos navn på ryggen.

– Hvorfor har du valgt akkurat han?

– Det er fordi han er god til å drible og score mål. I tillegg er han flink til å sentre til andre hvis de er bedre plassert, og han jobber hele tiden for laget. Jeg ønsker å bli en sånn spiller, sier Sander.

Pappa Christer Johansen roser trenere Tor Kristian Nilsen, Petter Bjørkli og Ove Myrkskog i HIF/Stein for måten de jobber med ungene.

– De lærer ungene lagspill, sier Christer Johansen.

– Om man vinner eller taper, så er laget viktigst. Det har jeg lært på treningene med HIF/Stein.

Liverpool-tur

Ifølge pappa Christer Johansen ble Sander valgt ut fra flere kriterier av trenerne fra Liverpool.

– De syntes han var en taktisk god spiller til å bare være åtte år. De sa han var flink både med og uten ball, og likte at han slo pasninger til andre. De la også merke til at han jobbet hardt for å vinne ballen tilbake etter balltap, sier Christer Johansen.

I april/mai neste år skal Sander reise til Liverpool for å trene på Liverpools akademi.

– Jeg kommer sikker til å bli nervøs når jeg skal trene med andre åtteåringer, men jeg skal gjøre mitt beste. Det jeg gleder meg mest til er hvis vi får lov til å trene på Anfield som er Liverpools hjemmebane, sier Sander Johansen.

Artikkeltags