– Hva navnet på fotballklubben bør være? Det er enkelt: IL Stein

HEIA STEIN: Svein-Erik Danielsen er ikke i tvil om hva det nye navnet på den nye klubben bør være. Foto: Trond Ivar Lunga

HEIA STEIN: Svein-Erik Danielsen er ikke i tvil om hva det nye navnet på den nye klubben bør være. Foto: Trond Ivar Lunga

Tidligere håndballhelt fra IL Stein, Svein-Erik Danielsen, mener HIF/Stein bør skifte navn til IL Stein. Nå kan du være med på å avgjøre navnevalget.

DEL

Søndag 10.2 klokken 23.59 er fristen for å komme med navneforslag til byens fotballklubb. Etter sammenslåingen mellom HIF/Stein og Hammerfest Fotballklubb i 2018, har byens fotballklubb gått under navnet HIF/Stein. På stiftelsesmøte ble det nedsatt en arbeidsgruppe som skulle jobbe frem en innstilling på «navn, representasjonsfarger og logo» til senest på årsmøtet i 2020. Dette arbeidet ledes av Lars Aude Arnesen.

– Hadde vi skulle gjort dette for 20 år siden, ville folk vært superengasjert om klubbnavnet. I dag er jeg faktisk litt usikker. Idretten har ikke samme posisjon i samfunnet i dag, sier Lars Aude Arnesen.

Saken fortsetter under bildet.

ETTERLYSER ENGASJEMENT: Lars Aude Arnesen leder komiteen som skal navn til byens fotballklubb. Foto: Trond Ivar Lunga

ETTERLYSER ENGASJEMENT: Lars Aude Arnesen leder komiteen som skal navn til byens fotballklubb. Foto: Trond Ivar Lunga

Arbeidsgruppen inviterte i november til et åpent møte hvor dette var tema. Innspillene fra dette møtet er med i denne spørreundersøkelsen.

Gi din mening nederst i saken!

– Det er nå eller aldri

– Det var rundt 15 personer på møte. Det kunne sikkert ha vært flere hvis vi hadde gått bredere ut med informasjon. Nå håper vi at ved å gå gjennom iFinnmark, at folk skal engasjere seg mer. Jeg håper at folk gir sin stemme. Det er i hvert fall nå sjansen er til stede. Etter 10. mars klokken 23.59 er det for sent. Det er nå eller aldri at folk kan være med på å bestemme hva klubben skal hete, sier Lars Aude Arnesen.

– Er det en selvfølge at Hammerfest bør være en del av navnet?

– Min jobb er å fremme en mest mulig objektiv sak til årsmøte i mars. Det vil ikke være riktig av meg å ha noen mening om navnevalget siden jeg leder arbeidet om framtidig klubbnavn. Min jobb er å komme med en velformulert innstilling til årsmøte, sier Lars Aude Arnesen.

– En klubb med tradisjoner

Svein-Erik Danielsen har bakgrunn som håndballspiller og fotballspiller i IL Stein. Han har også spilt fotball Hammerfest Idrettsforening (HIF), og vært trener for både HIF og Steins A-lag. Han er ikke i tvil om hva klubben bør hete.

– Det er enkelt: IL Stein. Det var en klubb med store tradisjoner. Husk at klubben ble stiftet i 1886. Stein har fostret mange toppidrettsfolk som hevdet seg godt i sine idretter, sier Svein-Erik Danielsen.

I bor han i Alta, og har vært aktiv i både håndball og skihopping.

– Det er ofte folk i Alta spør meg hvor det ble av Stein. Nå har vi sjansen til å få navnet tilbake. Da burde vi benytte sjansen, sier Svein-Erik Danielsen.

– Men dagens unge har aldri hørt om IL Stein?

– Da bør vi lære de historien, sier Danielsen.

Som leser har du også muligheten til å være med å stemme fra klubbfarger og logo. Når det gjelder klubbfarger er Danielsen like kategorisk som valg av klubbnavn.

– Fargene må være gult og rødt, sier Danielsen.

Her kan du delta i undersøkelsen

Loading...

Artikkeltags