Håkon skryter av musikkmiljøet og gir ut egen musikk

På VISEKLUBB: Håkon Follien er snart klar for å gi ut ny musikk. Her fra spillingen på Banjern under Mørketidsfestivalen i november. Begge foto: Trond Ivar Lunga

På VISEKLUBB: Håkon Follien er snart klar for å gi ut ny musikk. Her fra spillingen på Banjern under Mørketidsfestivalen i november. Begge foto: Trond Ivar Lunga

Håkon Follien kommer ut med ny singel og video.

DEL

– Jeg har lenge hatt lyst til å gi ut egen musikk. Det blir et helt album som skal gis ut i løpet av de første månedene neste år. Singelen og videoen kommer ut nå før jul. Låten heter «Lykkelig», sier Håkon Follien.

Syrisk filmskaper

Follien forteller at videoen er laget av en syrisk filmskaper, Fajr Yacoub, som er bosatt i Sverige.

– Egentlig ville jeg bare ha noen bilder til musikken min, men det endte opp med en video som er tatt opp i gamlebyen i Fredrikstad, sier Håkon Follien.

– Hvor kan videoen sees?

– Den vil bli lagt ut på YouTube og på sosiale medier, sier Håkon.

God hjelp

Follien sier han har fått god hjelp fra byens mange gode musikere. Han beskriver musikken sin som melankolsk med fortellinger om mennesker.

– Jeg gir ut ti låter, men jeg kunne gitt ut flere låter. Med på plata er Henrik Vaseli, Sverre Gjørvad, Vidar Kristoffersen, Bård Dyrseth, Ole Eivind Greiner, Rune Andersen og Elin Holmgren, sier Håkon Follien.

Håkon liker platen sin godt, og er spent på mottakelsen.

Spennende

– Det er alltid spennende å høre tilbakemeldinger. Ofte tolker publikum låtene mine annerledes enn det jeg gjør. Noen ganger pøser jeg på med metaforer, mens andre ganger er jeg bare en historieforteller, sier Håkon.

– Hvor kan folk høre låtene dine live?

– Jeg har ofte opptrådt alene med gitaren, men det har vært og det kommer til å bli konserter med bandet «Prærien Super» utover våren.

I fjor var Håkon en av pådriverne for visevandringen under Mørketidsfestivalen i byen. Det ble holdt konserter på fem utesteder i Hammerfest. Visevandrerne hadde turkort som de fylte ut, og var med i trekningen med forskjellige premier. Blant annet en hjemmekonsert med en visesanger.

– Blir det flere visevandringer?

– Ja. Siden vi ikke fikk gjennomført visevandring under årets Mørketidsfestival, har jeg lyst til å ha en vandring når sola kommer tilbake.

Follien mener byen har mange dyktige låtskrivere som fortjener et publikum.

– Det har vært lett å få med andre musikere, og det har vært veldig god stemning på de to tidligere vandringene, avslutter Håkon.

Artikkeltags