– Trist forfall i Isbjørnhallen

TOMT: Det går i hvert fall en måned til før det blir vann i bassenget i Isbjørnhallen. Foto: Trond Ivar Lunga/ Line Stensland Haglund

TOMT: Det går i hvert fall en måned til før det blir vann i bassenget i Isbjørnhallen. Foto: Trond Ivar Lunga/ Line Stensland Haglund

Av

iFinnmarks Trond Ivar Lunga mener kommunen må være flinkere til å sette av penger til vedlikehold av sine bygg.

DEL

MeningeriFinnmark har skrevet flere saker om forfallet i svømmebassenget i Isbjørnhallen. Bassenget har vært stengt siden desember, og det et tydeligvis mange som savner tilbudet. Mange av dere lesere har tatt kontakt med oss. Spørsmålet har vært: Når åpner bassenget? Det første anslaget var at bassenget skulle være stengt i minst en måned, men det var før rapporten fra Norconsult nådde kommunens bord. Den viser at situasjonen er verre enn først antatt.

LES OGSÅ: Nedslående rapport om Isbjørnhallen: – Riving av bassenget er et alternativ

I forrige uke uttalte bolig- og eiendomssjef Håvard Hargaut-Jensen at riving av svømmebassenget kan bli et alternativ. I skrivende stund jobbes det fra kommunalt hold for å kartlegge skadene i bassenget. 38 års bruk har satt sine spor, og det kan ta lang tid før bassenget kan tas i bruk. Hargaut-Jensen fryktet at bassenget kan bli stengt til høsten, til stor sorg for byens befolkning. For en by som Hammerfest trenger et godt bassengtilbud. Tilstanden til bassenget i Isbjørnhallen gir også skolene utfordringer for å klare å de lovpålagte oppgavene om svømmeopplæring.

Hammerfest Svømme & Livredningsklubb (HSLK) er også en stor taper. Klubbens mange aktive svømmere må nå ty til trening i Breidablikkhallens 12 metersbasseng. I tillegg må klubben være kreativ for å finne andre treningsalternativer. Johns Gym er et sted man ofte seg svømmere på trening. I tillegg reiser klubben bort for å trene. Heldigvis har svømmefamilien i Finnmark et godt samarbeid. Det gjør at HSLK blant annet har vært i Lakselv på treningsleir. Men det koster penger.

LES OGSÅ: Svømmeklubben fortviler over gammelt basseng: – Det er en katastrofe det som nå skjer. Vi ønsker en ny svømmehall i byen 

Klubbens leder Jørunn Iversen Holsbøe er bekymret. Svømmerne har i flere år klaget på forholdene i Isbjørnhallen. De har dessverre ofte følt at de ikke har blitt hørt. Klubben har gjennom iFinnmark/Finnmark Dagblad gått ut og nærmest krevd at det må bygges en ny svømmehall. I år er det 38 år siden Isbjørnhallen ble bygget.

Tall fra Norges Svømmeforbund viser at en svømmehall har en levetid på mellom 30 og 35 år. Det betyr i klartekst at bassenget på Fuglenes lever på overtid. På sosiale medier er det mange hammerfestinger som har gitt sin støtte til svømmeklubben. Bygg nytt, er folkets krav.

Hammerfest kommune har de siste årene renovert byens skoler for nesten en milliard kroner. Jeg tror det vil være lurt å sette av penger til jevnlig vedlikehold.

For det kan garantert vise seg å bli dyrt å la være.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags