Stian «Staysman» Thorbjørnsen tok den lange turen til Alta etter en melkerute uten like fra Mexico hvor han har vært de siste ti dagene i forbindelse med Paradise hotell.

– Jeg har ganske så jetlag nå, sier en noe redusert Stian «Staysman» Thorbjørnsen da iFinnmark møter han på hotellrommet i Alta.

Og det er kanskje ikke så rart med tanke på den reisen han nettopp har hatt for å komme seg hit.

– Flyet gikk først fra Puerto Vallarta til Mexico City, deretter stopp i Amstrerdam, Oslo, Tromsø og til slutt Alta. Med andre ord 60 graders forskjell fra start til slutt, og 35 timers tur, forteller Staysman.

Sutrer mer enn sønnen

Med seg på reisen hadde han også sin Lennox sønn på tre år.

– Det er flaut vet du, for han klarer den turen mye bedre enn jeg gjør. Han blir ikke utålmodig og sutrete slik jeg blir. Rett og slett et ræva menneske når jeg er ute og reiser så langt, sier Staysman.

Og han dro til byen for en grunn. I kveld er det nemlig duket for konsert med Staysman & Lazz på City Scene. Og det er ikke første gang.

– Er vel tredje eller fjerde gang jeg er her, og jeg er veldig glad i å spille i Alta. Tror faktisk det har vært utsolg hver eneste gang, og det er svært få billetter igjen også i kveld, påpeker han.

LES OGSÅ: Rockens mest høylytte camp - sprengte åtte høytalere på en dag

Føler meg som en finnmarking

Staysman påpeker at han generelt er veldig glad i Finnmark, og drar allerede i morgen til Kautokeino for en spillejobb, hvor han også har spilt en gang tidligere.

– Jeg føler meg litt som en finnmarking. Jeg elsker bygda, men Finnmark er på en måte en klassebygd. Den mentaliteten man får litt sporadisk i Sør-Norge den finner man i absolutt hele Finnmark, sier han og legger til:

– Finnmark er det beste feste-fylke vi har i landet! Av alle tusen konsertene jeg har hatt, det er her det er mest galskap hver eneste dag, sier han og humrer.

Den populære artisten har vært med på nærmest alt av reality-programmer som går på norsk TV, og den siste i rekken er nå Farmen kjendis, hvor han bodde sammen med jegertvillingene Kristine og Johanne Thybo Hansen (26) fra Nordreisa kommune, sørvest for Alta.

– Fine jenter det, men skulle ønske jeg hadde blitt bedre kjent med dem. De ble raskt venn med Erlend Elias, og jeg tror dessverre de ble litt påvirket av han, som jeg mistenker egentlig ikke ønsket å være inne på gården, forteller Staysman.

4000 snaps etter ridetur på Farmen Kjendis

– Oppdaget du noen skjulte talenter med deg selv ved å være med i farmen?

– Jeg fikk vel mest bekreftet hvor tragisk jeg var, sier han og ler høyt.

Blant annet fikk Staysman sitte på hesteryggen for aller første gang, noe han aldri trodde kom til å skje.

– Det var jeg jækla fornøyd med, og jeg overlevde selv om jeg på et punkt trodde at jeg skulle dø, forteller han.

Under oppholdet i Mexico ble episoden med hesten vist på TV.

– Mobilen min eksploderte, jeg må vel ha fått nærmere 4000 snaps den dagen. Greia er at man ser så tydelig hvor redd jeg er, men samtidig så stolt, sier Staysman.

Han påpeker at han ikke er en utpreget dyrevenn, mens kona Tina er helt motsatt.

Aldri hatt en A4-jobb

– Vi adopterer dyr hele tiden, spesielt katter. Jeg sier hele tiden nei om hun spør meg om en ny katt, men når jeg kommer hjem er det visst en ny i huset allikevel. I og med at jeg reiser over 200 døgn i året så skal hun få lov til å styre kåken som hun ønsker, påpeker Staysman.

– Hvordan kombinerer du egentlig familielivet og turnélivet?

– Nå har jeg drevet med dette i ti år, så det er ingen som kjenner til noe annet. Jeg har aldri gått hjemme hele året og jobbet i en A4-jobb, og derfor er hun vant med det, sier han.

Staysman vet at han er utrolig heldig som får drive med det han gjør.

Blir fest i kveld

– Fantastisk at interessen fremdeles er til stedet etter så mange år. Og alt har jeg Paradise Hotel å takke, det er vilt å tenke på. Deltakelsen der redda meg på en måte, forteller han.

– Du er jo kjent for å være glad i en god fest, hvordan blir denne fredagskvelden?

– Kan regne med en øl eller ti. Nå er det lenge siden jeg har sett gutta, så dette blir gøy, avslutter han.