Kaia leverte sitt beste mesterskap noensinne

STERK AVSLUTNING: Kaia Norbye fra Karasjok hadde en sterk avslutningsdag i NM-bassenget i Trondheim. Her er hun sammen med sin treningskollega fra Narvik.

STERK AVSLUTNING: Kaia Norbye fra Karasjok hadde en sterk avslutningsdag i NM-bassenget i Trondheim. Her er hun sammen med sin treningskollega fra Narvik.

Artikkelen er over 2 år gammel

Svømmetrener Tom Eirik Olsen har stor tro på sin svømmeelev fra Karasjok.

DEL

Tirsdag ble langbane-NM for seniorer avsluttet i Trondheim. Nordlysbyen Svømme- og triatlonklubb var representert med en svømmer på mesterskapets siste dag. Kaia Norbye fra Karasjok var syk inn mot mesterskapet, men hadde ristet av seg influensasymptomene i NM-helgen.

På tirsdagens øvelser satte Norbye personlige rekorder på de to distansene hun var kvalifisert i. Både på 50 fly og 100 fri ble det satt nye personlige bestetider. Hennes svømmetrener, Tom Eirik Olsen, er full av lovord etter langbane-NM.

– Kaia har perset på alle sine øvelser, og hun har gjort sin beste langbanekonkurranse noensinne, skriver Olsen på Facebook-siden til Nordlysbyen Svømme- og triatlonklubb.

Jobb og trening

De gode tidene i bassenget har ikke kommet gratis. Olsen opplyser at hans svømmeelev har stått på denne sesongen.

– Hun har virkelig stått på denne sesongen. I tillegg til økt treningsmengde har hun jobbet nesten fullt ved siden av. Fullt mulig å nå et topp nasjonalt nivå neste sesong, så får vi se om vi klarer å nærme oss noe internasjonalt. Vi har i alle fall ressursene vi trenger. Treningstimer i et fantastisk Nordlysbadet, bra trenerteam med meg og Dima Rabey, sier Tom Eirik Olsen.

Ny trener

Dima Rabey var selv et stort svømmetalent, og han får også skryt for den jobben de stegene han har tatt på trenerfronten.

– Dima er under trenerutdanning og blir stadig dyktigere, kan ikke skryte nok av han. Flott klubb med godt miljø og stadig flere støttespillere. Vi får en kjempe treningsgruppe til høsten, så alle forutsetninger for videre fremgang ligger til rette. Det er bare opp til oss selv, forteller svømmetreneren, som nå tar en velfortjent svømmeferie fram til august.

Artikkeltags