Passasjerer overnattet i terminalen – ekstrafly på vei

ÅPNET: Lufttrafikken gikk som normalt ved Alta lufthavn i seks-tiden torsdag morgen. Et ekstra fly er satt opp for å få unna passasjerer. Arkivbilde.

ÅPNET: Lufttrafikken gikk som normalt ved Alta lufthavn i seks-tiden torsdag morgen. Et ekstra fly er satt opp for å få unna passasjerer. Arkivbilde. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Trafikken ved Alta lufthavn går som normalt etter onsdagens bombetrussel.

DEL

Saken er oppdatert.

Fra og med klokken 06:10 torsdag morgen begynte fly å lande og ta av ved Alta lufthavn. Flyplassen hadde da vært stengt nesten kontinuerlig siden onsdag formiddag, da noen meldte inn en bombetrussel mot et Norwegian-fly som nettopp hadde landet.

Politiets bombegruppe hadde klarert flyet klokken 23:26, men flere passasjerer måtte likevel overnatte på flyplassen.

LES OGSÅ: Stengte av mobilnettet: – Fryktet fjerndetonering

Ingen flere rom

– Vi har kun fått en bong på hundre kroner for å kjøpe mat, og nå fikk vi akkurat beskjed om at kafeteriaen stenger klokken 23. Ingen av hotellene i byen har ledig rom, så nå må vi sove på flyplassen, sa Azra Korjenic (28) til VG like etter klokken 22:30.

Hun skulle egentlig ta av fra Alta klokken 13:30, men fikk onsdag kveld beskjed om at avreise ikke kunne skje før klokken 9:30 torsdag.

– Nå har de heldigvis gitt barnefamiliene de siste rommene som er ledig slik at de slipper å sove her, sa Kojrenic til VG.

Pressetalsperson Randi Beesch i SAS sa til VG at de beklager at passasjerene nå må overnatte på flyplassen.

– Slik situasjonen er kan vi ikke gjøre noe med det. Vedrørende matbongene følger vi gjeldende regler for kompensasjon. Det var en forventning tidligere i dag om at vi kunne fått et fly dit i kveld, men det har ikke vært mulig grunnet situasjonen, sa hun.

LES OGSÅ: – Ingen er redde

Delte ut pledd

– Nå er det normal drift. Jeg har ikke hundre prosent oversikt over alt, men det er satt opp en ekstra maskin for å få unna passasjerer, sier Alta lufthavns driftssjef Jens-Martin Nerdal til iFinnmark litt før klokken 07:00 torsdag morgen.

Han sier «en del folk» overnattet i terminalen, uten å ha noe eksakt tall, og opplyser at det ble utdelt ullpledd så de skulle holde varmen.

– Pleddene er en del av beredskapen vår på flyplassen. Vi har prøvd å gjøre det beste ut av det, sier Nerdal.

SAS har satt opp et ekstra fly som kommer fra Oslo og skal gå fra Alta klokken 10:10.  Flyet går først til Tromsø, så Oslo.

– Vi har omtrent 200 passasjerer som skulle vært med det kansellerte flyet i går ettermiddagen, sier Randi Baasch i SAS sin pressetjeneste til iFinnmark.

Artikkeltags