Gå til sidens hovedinnhold

Vest-Finnmark kontra Øst-Finnmark: Alta fikk 18 tilsagn hos Innovasjon Norge mens Varanger fikk 4

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har egentlig alltid vært opptatt av næringsutvikling og følger med. Leser i avisa om siste månders bevilgning fra Innovasjon Norge for Nordland, Troms og Finnmark.

Da vi har bodd i Alta og har tilknytning til kommunen følger jeg særling med den kommunen og sammenligner den med Sør-Varanger. Da vi flyttet fra Alta i 1965, var det omtrent samme antall innbyggere i begge kommunene. Idag har Alta dobbelt så mange.

Jeg har nå gått over til å sammenligne Alta med Varanger nemlig Vadsø, Nesseby og Sør-Varanger som har ca 17 000 innbyggere mens Alta har 20 000. Ser så på bedrifter som har fått støtte til utvikling. Har ikke tatt stilling til hverken antall søknader eller sum. Men Alta fikk 18 tilsagn mens Varanger fikk 4. Her må man få lov til å spørre seg hvorfor. Er vi late er vi giddesløse, eller hva? Blir vi ikke motivert nok til å starte bedrift. Vi har nå ihvertfall fått prosjektpenger fra Staten spesielt til Sør-Varanger og sannelig har det poppet opp konsulenter i kommunen også. Hvor er de? Er det politikerne det er noe galt med eller venter vi fortsatt på Han stat eller Sydvaranger. Ja jeg lurer bare på det. Synes det er på tide å ta opp problemet. Faktum er at Alta har vært flink i årevis.

Kommentarer til denne saken