Flere veistrekninger berørt av uvær – det kan bli flere stengninger

Sjekk veimeldingene før du setter ut på tur.

DEL

KAMPANJE: iFinnmark+ i ut året for kun 10,-

Klokken 14 mandag melder Statens vegvesen om at Ev 69 på strekningene Skarpsvåg - Nordkapp og Skopsfjordhøgda bom - Skarsvåg.

Stengt er også Fv 156 Gjesværkrysset - Gjesvær, Fv 888 Hopseidet – Mehamn er stengt og Fv 883 Småvika - Korsnes. Sistnevnte er stengt grunnet ras.

Fv 888 Bekkarfjord - Hopseidet var tidligere i dag stengt, men denne strekningen er nå kolonnekjørt.

På Ev 6 Sennalandet det innført kolonnekjøring på grunn av oppryddingsarbeid. VTS melder at veien kan bli stengt på kort varsel.

Flere andre strekninger er også kolonnekjørt i 14-tiden:

  • Fv 98 Børselv - Kunes
  • Fv 98 Ifjordfjellet
  • Fv 263 Mehamn - Gamvik
  • Fv 264 Hopseidet - Skjånes
  • Fv 888 Bekkarfjord - Hopseidet
  • Fv 889 Snefjord - Havøysund
  • Fv 894 Mehamnelv bru - Kjøllefjord

Ifølge Yr.no vil det mandag blåse sørlig liten kuling utsatte steder, og vinden skal ke til stiv og til dels sterk kuling i utsatte kyst- og fjordstrøk. Det blir imidlertid oppholdsvær, og solen kan titte frem i perioder.

Vinden vil fortsette også tirsdag og onsdag, med særling liten kuling utsatte steder. Onsdag ventes det imidlertid også nedbør, med sludd- og snøbyger.

Veier berøres av arbeid

Flere strekninger i fylket er også berørt av veiarbeid. Dette gjelder blant annet Nyelv bru og Lavdnjejeaggi. For førstnevnte strekning gjelder innsnevring og nedsatt hastighet, mens sistnevnte kan bli stengt i perioder på inntil 15 minutter grunnet sprengning. Også her er det nedsatt hastighet.

Statens vegvesen melder også om at det er redusert kapasitet på Fv 882 mellom Øksfjord og Hasvik. Her har fergesambandet tekniske problemer. Ruteturene som trafikkeres av bilferga Bergsfjord er innstilt.

Se oppdatert kart

Artikkeltags