Representanter fra veivesenet og entreprenør inspiserte den skadde brua over Badderelva i Kvænangen seint tirsdag kveld.

De fortsette med undersøkelser og overvåking av brua gjennom natta, forteller Brita Bjerkli, som er trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen.

– Det midterste brufundamentet er skjevt, og da tør vi ikke å sette trafikk på brua. Slik vil det være i flere dager antakeligvis. Dermed er eneste alternativ å kjøre via Finland, sier Bjerkli.

Det er en omvei på rundt 65 mil, dersom man har tenkt seg til Alta. Om du skal transportere noe nærmest rett over elva, blir omveien på nær 75 mil.

To uker

Og denne omveien må trafikantene belage seg på å ta en stund.

Bruforvalter Frode Lyng Hansen i Statens vegvesen sier i en pressemelding at det vil ta et par uker å få på plass en midlertidig bru over elva.

– Statens vegvesen har beredskapsbruer på lager, men det vil likevel ta inntil to uker å få fraktet og montert brua, sier han.

Kan kollapse

Brueksperter i Statens vegvesen har konkludert med at skadene er så store at brua ikke kan reddes.

– Konstruksjonsskadene er så alvorlige at brua ikke kan repareres. Vi vurderer nå om vi skal la brua kollapse av seg selv, eller om vi skal ta den ned, sier Frode Lyng Hansen.

«Inntil den midlertidige brua er på plass, er eneste omkjøringsmulighet via Finland. Informasjonstavler med detaljer om omkjøring er satt opp.», heter det i pressemeldingen.