Vegvesenet advarer: – Her bør du være obs

PASS PÅ: På denne strekningen kan det være greit å være ekstra forsiktig om du skal ut og kjøre fredag formiddag. Det er nemlig en del rein i og utenfor veibanen mellom Talviktunnelen og Àilegastunnelen i Alta.

PASS PÅ: På denne strekningen kan det være greit å være ekstra forsiktig om du skal ut og kjøre fredag formiddag. Det er nemlig en del rein i og utenfor veibanen mellom Talviktunnelen og Àilegastunnelen i Alta. Foto:

Vegvesenet melder om stor fare for rein på E6 i Alta fredag formiddag.

DEL

– Vær obs på rein i og ved vegbanen, skriver Vegtrafikksentralen Nord på egen Twitter.

Det er langs E6 vest for Alta mellom mellom Talviktunnelen og Àilegastunnelen at faren er størst, skriver sentralen.

– Flere sjåfører har ringt oss om dette. Det har ikke blitt meldt om noen direkte farlige situasjoner, men innringere vil melde om en del rein i området, sier Lillian Myrnes ved Veitrafikksentralen Nord.

Hun advarer om at reinen også fort kan finne på å trekke inn i en av tunnelene for å kjøle seg i varmen.

– Nå er det en del kjøligere i været enn de tidligere dagene, men de kan likevel finne på å gå inn mot tunnelene. Meldingene vi har fått nå, går ikke ut på at de er inne i tunnelen, men ute på sidene, og tett i nærheten av tunnelene. Da er det en sjanse for at de også går inn etterhvert, sier Myrnes.

Hun oppfordrer folk som ser rein i tunneler om å ringe til veitrafikksentralen eller politiet.

– Da kan det være greit å ta kontakt slik at vi kan forsøke å få reinen ut og slik at den ikke skaper farlige situasjoner, sier Myrnes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken