Ikke minst støtter de pasientene som lenge har sagt fra om en på flere vis skjev utvikling ved styringen av Finnmarkssykehuset. Her er det nå blitt slik at krisemeldinger både fra pasienter og ansatte fra flere steder ved Finnmarkssykehuset har blitt dagligdags i lokalmedia – både på kysten og innlandet.

Vondt har stadig blitt verre – både for alle ansatte og alle pasienter med ulike behov for pleie. Det som før ble beskrevet som en lenge varslet skandale har nå blitt til en for lengst etablert krise som bare øker for hver dag som går. Nitrist – men veldokumentert!

Det er nå god grunn til å spørre om neste utviklingstrinn er katastrofe. Hva mer kan vi forvente fra mislykket styrte Finnmarkssykehuset som for tiden går med daglig driftsunderskudd på en halv million – og som ligger bak budsjett med for tiden 83 millioner i minus.

La meg da også ta med at primært formål og opplyst hensikt med nysykehuset i H-fest til ca. 3 milliarder var utvikling og arbeidsplasser i og for Hammerfest by.

Ja, – Og hvor mye underskudd og oppbud (i et vanlig foretak betyr det konkurs) kan det bli når vi fra 2025 må plusse på med kapitalutgifter til nysykehuset med beregnede 130 millioner pr. år? (Ifg. tall fra lokalmedia.)

Men her velger Finnmark forunderlig nok å klare brasene som solo underskuddsforetak med tom fylkeskommunekassekasse ved å snuble seg snarveier inn i en tvilsom revers – og derfor vil skjære seg løs fra samarbeid under samme tak med Troms og dermed resten av Norge!