Vart du skræmt?

KOMMUNISME: Jeg har full respekt for Reginiussens vurdering av forholdene i Kina, Sovjet og Nord-Korea, men hva har det med Rødt og fylkestingsvalget i Troms og Finnmark å gjøre, skriver Jens Ingvald Olsen.

KOMMUNISME: Jeg har full respekt for Reginiussens vurdering av forholdene i Kina, Sovjet og Nord-Korea, men hva har det med Rødt og fylkestingsvalget i Troms og Finnmark å gjøre, skriver Jens Ingvald Olsen. Foto:

Av
DEL

Meninger

Redaktør Arne Reginiussen har i sin Ukeslutt-spalte i iFinnmark.no påtatt seg rollen som «Skræmmer´n». For 4 år siden var det selveste statsminister Erna Solberg (H) som prøvde seg i samme rollen i Tromsø. Rødt hadde gode målinger utover våren og sommeren i 2015. Det ble rekordresultat for Rødt ved valget med 14,4 % i Tromsø og 6,2 % i Troms. Arne Reginiussens forsøk nå på å klistre Rødt til regimene i Sovjet, Kina og Nord-Korea osv. for å vise hva Rødt egentlig står for politisk er altså ikke nytt, men det er både intellektuelt og politisk uredelig.

4,9 % til Rødt på siste meningsmåling i Finnmark har tydeligvis fått Reginiussen til å påta seg «skræmmer»-rollen. Det bør likevel være krav til en redaktør å ikke havne på nivå med Facebook-kloakken. Jeg har full respekt for Reginiussens vurdering av forholdene i Kina, Sovjet og Nord-Korea. Men hva har det med Rødt og fylkestingsvalget i Troms og Finnmark å gjøre? Hvorfor referer eller siterer ikke Reginiussen fra Rødts program hvis han faktisk er interessert i hva Rødt mener og står for?

Begrepet «kommunisme» er omtalt i programmet, og da på denne måten: «Når en etter hvert kommer stadig nærmere målet om et samfunn uten undertrykking, i harmoni med naturens tålegrenser, vil det være mulig å se konturene av et klasseløst samfunn; en verden der alle mennesker er like mye verdt – og der grunnprinsippet er «yte etter evne, få etter behov». Det var dette Karl Marx kalte kommunisme.» Om Arne Reginiussen er for et samfunn med undertrykking får han svare for det selv.

Som leder i Rødt, Bjørnar Moxnes, etter landsmøtet skrev som kommentar til liknende påstander om Rødt som Reginiussen nå kommer med: «Ingen har skandalisert sosialismen i større grad enn de selverklært kommunistiske partidiktaturene, der en liten elite undertrykte befolkningen de sa de skulle frigjøre. Delegatene på Rødts landsmøte er, i likhet med andre demokratiforkjempere blant de første som ville havnet bak piggtråd i en fangeleir om slike kommunistpartier skulle kommet til makt her i Norge.»

Nå er det en måned igjen til kommune- og fylkestingsvalget. Jeg vil oppfordre både redaktør Arne Reginiussen og alle andre deltakere å bidra i et opplyst ordskifte om politikken til de ulike partiene som stiller til valg, og for så vidt også om personene som stiller som kandidater for partiene.

Når alt kommer til alt er det kanskje politikken Rødt står for i viktige spørsmål Arne Reginiussen misliker, som tvangssammenslåinga av fylkene, oppdrettsnæringa, helsepolitikken, forsvars- og sikkerhetspolitikken osv.., Det er helt ok. Men hans Ukeslutt-kommentar er et uakseptabelt lavmål.

Jens Ingvald Olsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags