Han skal ha joikeverksted for barn. Men først blir det gjensyn med sykkelen han kjøpte på auksjon i fjor (bildet).

Gaup var nemlig trekkplaster også under Kunesdagan i fjor. Han syntes det var så bra at ei lita bygd kunne få til noe slikt, at han stilte opp for en rimelig penge.

Da fikk han også med seg auksjonen over gjenstander Kunesdagan har fått i gave. Det endte med at han kjøpte seg en sykkel.

– Jeg syntes det var for lite at det bare ble bydd 50 kroner. Derfor økte jeg til 100 og fikk tilslaget. Det var bare å pumpe luft i dekkene, så var sykkelen god som gull. Jeg bruker den til å sykle rundt i bygda. Så skal den stå på lager her til jeg kommer tilbake neste år. Jeg har hatt et fantastisk opphold. Ikke minst har det vært artig å treffe slektninger som jeg aldri har møtt før, fortalte Gaup til Finnmarken i fjord.

Sykkelen venter på han når han kommer til Kunes i dag. Gaup tar en pause fra filminnspilling sørpå for å delta under Kunesdagan.

– Sykkelen er spesiell for meg og jeg skal selvfølgelig bruke den også i år. Det er en DBS, noe som vitner om kvalitet. Bakhjulet er litt skakt, men det betyr ikke noe så lenge sykkelen går framover. Vi hadde flere flotte turer i fjor, sykkelen og jeg, sier Gaup lavt og muntert på telefon sørfra. Han måtte hviske for ikke å forstyrre filminnspillingen.

Elevene fra hans joikeverksted fredag skal for øvrig opptre i festivalteltet lørdag kveld. Lørdag er det også auksjon på samme måte som i fjor.

– Den må jeg få med meg. Kanskje kjøper jeg noe, sier Mikkel Gaup.