Nytt kulingvarsel: - Uværet kan helt klart ha virking på veiene

MER UVÆR: Meteorologenes har sendt ut kulingvarsel. Illustrasjon.

MER UVÆR: Meteorologenes har sendt ut kulingvarsel. Illustrasjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologen har sendt ut kulingvarsel for kysten av Finnmark fra i kveld. I tillegg til sterk vind kan man også forvente noe nedbør i kyststrøkene.

DEL

Kulingvarselet gjelder for strekningen fra Torsvåg til Slettnes fyr.

– Vi forventer kuling fra sørvest på denne strekningen fra i kveld. Det kommer også noen snøbyger langs kysten, så det kan by på vanskelige kjøreforhold i deler av kystområdene, sier vakthavende, statsmeteorolog Ola Mellem ved Meteorologisk Institutt i Tromsø.

Periodevis er det ventet liten kuling utsatte steder i vest. Lørdag kveld kortvarig sterk kuling på kysten i vest, så stiv kuling utover natta. Vinden er forventet å dreie vest og nordvest i løpet av morgentimene søndag.

– Da vil vinden på deler av kyststrekningen minke, først til liten kuling og etterhvert til bris utsatte steder. Først vil dette skje i Vest-Finnmark, sier statsmeteorolog Mellem.

Snøbyger vil det kun komme på kyst- og fjordstrøkene av Finnmark fra lørdag kveld til et stykke ut på søndagen. Ellers i fylket blir det oppholdsvær og perioder med sol.

Veiene kan bli berørt

Meteorolog Rune Skoglund legger til at det kan bli vanskelige kjøreforhold.

- Vi må nok regne med at uværet kan ha virking på veiene i Vest-Finnmark, helt klart, sier han.

Snøbygene vil nok ikke gjøre det noe lettere for bilistene.

- Det er sikkert en del veier som kan bli problematisk å holde åpne. Det er tross alt natt til en søndag, sier Skoglund.

Artikkeltags