Bor du her er det bare å finne fram skiene – men ikke alle i Finnmark kan glede seg

LYST: Slik så det ut i Vadsø etter snøfallet natt til lørdag. Foto: Julie Arntsen.

LYST: Slik så det ut i Vadsø etter snøfallet natt til lørdag. Foto: Julie Arntsen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Natt til lørdag kom det rundt 8 centimeter snø i øst i Finnmark, og mer skal det komme.

DEL

– Det er bare å finne fram skiene og skismøring, for nå blir det skiføre. Kanskje ikke like bra i vest som i øst, men snø kommer det. Jeg ville anbefalt blå ekstra under skiene, sier en glad meteorolog Rune Skoglund ved Vervarslinga for Nord-Norge.

På lørdag kan man vente seg en del snøbyger i øst, og det kan komme lokal tåke i områdene rundt Kirkenes. I vest blir det oppholdsvær, men det kan komme enkelte snøbyger utover kvelden. Temperaturene vil ligger på 3–4 minus.

Mer snø

Til nå har det vært lite å se av kong vinter og hans hvite gull, men Skoglund kan fortelle at utover neste uke vil det komme mer vinterlig vær.

– Søndag ser rimelig bra ut over hele rekka med delvis skyer og litt vind fra nordøst. Det blir generelt ikke voldsomt mye vind verken på søndag eller de neste dagene, men på utsatte steder kan det komme opp i frisk bris og liten kuling. Ellers vil temperaturen ligge på rundt minus fire, sier meteorologen.

Når det kommer til nedbør har Skoglund en gladmelding til skigåere.

– Fra tirsdag vil det komme en del snøbyger, og det vil fortsette resten av uken slik det ser ut nå. Dette gjelder stort sett for Øst-Finnmark. I vest blir det vesentlig mindre nedbør, men det som kommer vil være i form av snø, sier Skoglund.

Snømenn og engler

Selv om det har vært lite snø i Finnmark, har gradestokken lagt på minussiden. Det kommer den fortsatt til å gjøre en god stund framover.

– På kvelden vil det nok blir et par grader kaldere enn på dagtid de aller fleste stedene. På dagtid vil det ikke være store endringer de kommende dagene, og temperaturene vil ligge mellom minus tre og minus fem grader både i øst og vest utover uken, sier Skoglund.

Siden det blir såpass kaldt som det blir, tror ikke meteorologen at det blir snø man kan lage snømann av.

– Snøen blir nok ganske tørr, så det blir vanskelig å forme den, men man kan alltid lage snøengler, foreslår Skoglund og humrer.

Sjekk temperaturene

Artikkeltags