Da Mega flyttet, dro kundene til Joker

LOJALE ANSATTE: - Mine ansatte har yrkesstolthet, sier Brynjar Alexandersen. To av de ansatte har jobbet på butikken i 25 år. Bildet er tatt tidligere i år, da diskusjonen om Mack-øl i dagligvarebutikkene gikk for fullt.

LOJALE ANSATTE: - Mine ansatte har yrkesstolthet, sier Brynjar Alexandersen. To av de ansatte har jobbet på butikken i 25 år. Bildet er tatt tidligere i år, da diskusjonen om Mack-øl i dagligvarebutikkene gikk for fullt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Joker Kirkenes merket at omsetningen økte da Coop Mega flyttet i 2015.

DEL

Omsetningen gjorde et justert hopp på rundt 7,6 prosent fra 2015, og lå i 2016 på omtrent 39 millioner kroner. Årsresultatet på 709 000 kroner er det høyeste på fem år.

Daglig leder Brynjar Alexandersen ser ingen annen grunn til økningen i omsetningen enn at Coop Mega flyttet ut av Amfi Senter, og at butikken dermed er den eneste matbutikken midt i sentrum.

– Å si det var det som var grunnen, er ikke feil. Det bor en del folk på byflaten som ikke går opp dit, men kommer til oss istedenfor. Det var et tilskudd til oss. Det er stort sett det som ligger bak økningen. Jeg kan ikke se noen andre årsaker til at det løftet seg, sier Alexandersen.

Alexandersen nevner videre at russehandelen er på vei oppover, og at turister fra hotellene er en viktig inntektskilde.

Takker ansatte

Butikken har gjort det jevnt godt over flere år. Alexandersens forklaring på dette er at de har gode ansatte.

– Det er ikke noen hemmelighet bak drifta. Gode ansatte bidrar til godt resultat. Alle har sine ansvarsområder, som brød, frukt, fiskedisken eller tobakk. Det er viktig å ikke ha ansvar for alt selv til enhver tid 24 timer i døgnet. Suksesskriteriet er gode ansatte. De får ansvar, men tillit er også viktig. Folk må få lov til å gjøre feil, sier Alexandersen.

Jobbet i 25 år

Butikken har to typer ansatte: de som har vært der i mange år, og ungdommer som ofte ikke fortsetter like lenge. To av de ansatte har vært i butikken i hele 25 år: Butikksjef Signe Tove Togstad-Eliassen og Ingjerd Høyli.

– Vi har vært flinke til å finne de ansatte vi trenger og holde på dem. Det er lite gjennomstrømning, sier Alexandersen.

– Flere er stolte av yrket sitt. Det har jo nesten vært et skjellsord å jobbe i butikk, men det er faktisk et valg som folk tar. Det skal de være stolte av. Mine ansatte har yrkesstolthet, fortsetter han.

Joker Kirkenes er registrert under bedriften Baba AS, som er initialene til Brynjar Alexandersen og Bente Alexandersen. Bygningen drives av bedriften Matsenteret.

Artikkeltags