Gå til sidens hovedinnhold

Vil flytte Pomorfestivalen for å få flere med

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå som Pomorfestivalen arrangeres i siste uke av juli, er det vanskelig å få med lokale krefter. Derfor ber Hans Stapnes nå kommunen vurdere om festivalen kan flyttes til før eller etter sommeren.

– Nå arrangeres festivalen i fellesferien, og det er med på å legge noen premisser. Vi klarer ikke å presentere det lokale kulturlivet på samme vis som vi kunne gjort på et annet tidspunkt på året, sier han.

Ikke tid til konsertene

Etter onsdagens programslipp ble det holdt et møte om festivalens framtid, og her utfordret Stapnes kommunen på akkurat dét.

Les mer: Halvdan skal åpne festival i Vardø

Det er nemlig kommunen som eier festivalen, og i år er det fjerde året Stiftelsen Laboratoriet har i oppgave å arrangere den.

– En forpliktelse har vært at festivalen skal holdes i uke 30, for å skape liv og røre sommerstid, med sikte på turister, besøkende og hjemvendte vardøværinger. Men vi ser at de tilreisende har dårlig tid, de skal bygge på hytta si, eller de skal arrangere klassefester, så de har ikke tid til billettbelagte forestillinger, sier Stapnes.

Får ikke ungdom med

Helt konkret tenker han at St. Hans vil være et bedre tidspunkt, eventuelt i slutten av august. Det ville også gjort det enklere å lage program for ungdommen, tror han.

– I år er festivalen kjemisk renset for ungdomsarrangement, og det er fordi vi har dårlige erfaringer med det, vi får det ikke til. Vi klarer ikke få opp publikumsinteressen midt i juli, sier Stapnes.

Kommentarer til denne saken