Gå til sidens hovedinnhold

Halvdan skal åpne festival i Vardø

Artikkelen er over 5 år gammel

Arrangørene av årets Pomorfestival håper publikum blir like begeistret for programmet som de selv er.

– Ikke overraskende, så er vi veldig stolte av programmet. Vi håper selvfølgelig at publikum deler vår entusiasme.

Onsdag kveld gjennomførte Hans Stapnes og Stiftelsen Laboratoriet sitt aller første offentlige programslipp for Pomorfestivalen.

Det foregikk på flerbrukshuset, der nyheten om at Halvdan Sivertsen og Publiners blir årets store trekkplastre ble sluppet.

– Det er første gang vi har gjort et offentlig programslipp, så bare det var morsomt, sier Stapnes.

Samarbeid om artister

Mens Halvdan Sivertsen får æren av å åpne hele festivalen onsdag 27. juli, skal Publiners gå på scenen lørdag. Det skjer i samarbeid med Bugøynesfestivalen, som gjennomfører samme konsert dagen før.

– Det hadde ikke vært mulig å få til dette uten det gode samarbeidet med Bugøynesfestivalen, konstaterer Stapnes.

I tillegg skal Linstampan fra Vestre Jakobselv spille, mens Mikkel og Reverockerne står for årets barne- og familiekonsert. I tillegg blir det flere klassiske konserter med både norske og russiske musikere – et opplegg som er i avdøde operasanger og vardøvenn Anne-Lise Berntsens ånd.

– Vi viderefører tradisjonen med klassiske kafékonserter med norske proffe musikere, og musikere fra filharmonien i Arkhangelsk. Det er en videreføring av Anne-Lises prosjekt, sier Stapnes.

Fokus mot øst

Festivalen har også med seg en rekke samarbeidspartnere, deriblant Varangerkokken, som igjen skal lage matfestival på samme tidspunkt.

– Det er vi veldig fornøyde med, det blir en festival i festivalen. Også er vi veldig godt fornøyd med at Varanger museum satser så stort og bredt i fellesferien. I år er temaet norsk og russisk byggeskikk, og de profilerer både museet og samarbeidet østover, sier Stapnes.

I det hele tatt er samarbeidet med Russland en vesentlig del av også årets Pomorfestival, all den tid det er et av hovedoppdragene for festivalen.

– Det betyr at innslaget av kunstnere og deltakere fra vennskapsbyen Arkhangelsk er stort, svært stort, sier Stapnes.

Kommentarer til denne saken