Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg finner jo på alt mellom himmel og jord

Artikkelen er over 6 år gammel

Arnt kjøpte seg smultringvogn.

– Du vet, jeg finner jo på alt mellom himmel og jord, sier Arnt Helge S. Johansen, som under Pomorfestivalen har vært å finne i sin nye investering: Smultringvogna.

– Først kjøpte jeg en vogn som var brukt som fiskevogn, men den var lite egnet til dette, så jeg solgte den igjen. Deretter så jeg i taket i en hel dag, skal, skal ikke, tenkte jeg. Så endte jeg opp med å bestille en helt ny vogn fra Sverige. Det var åtte uker leveringstid på den, og så kjørte jeg ned for å hente den. Og kjørte opp igjen, sier han.

Etter litt startvansker knyttet til norsk og svensk strømsystem, og etter at Arnt Helge nå har lært seg kunsten å lage smultringer, kunne han altså åpne butikken torsdag.

Med seg hadde han Marie Johanne Esbensen (14), som har noen dagers sommerjobb i vogna.

– Det er artig. Han lager deigen, men resten gjør vi sammen, forteller hun.

Framover skal smultringvogna være en hobby for Arnt Helge.

Han har riktignok gitt seg i sirkusmanesjen, etter åtte sesonger hos Merano var det nok, men det er jobben på Vardø lufthavn som er hans ordentlige jobb.

– Å få reise rundt med et sirkus var en guttedrøm den gangen, og nå har jeg hatt den opplevelsen. Nå har jeg denne vogna, og den skal stort sett stå her i Vardø. Men jeg har bestilt plass i Vadsø under Varangerfestivalen, så noen ganger skal jeg nok flytte litt på meg. Når det passer slik, sier han.

Kommentarer til denne saken