Gå til sidens hovedinnhold

Svindelbeskyldninger mot oppdrettsselskap: – Vi registrerer de feilaktige påstandene

Artikkelen er over 2 år gammel

Jarno Gamst Guttorm, daglig leder i selskapet Vardiar, registrerer beskyldningene i sosiale medier mot selskapet, og avviser dem.

Beskrivelser som «russisk rulett med 5 kuler i tønna», «kreativ «svindel» rett og slett», «på grensen til svindelforsøk» er noe av det selskapet Vardiar må tåle rundt sine planer om å starte oppdrett i Vardø.

LES OGSÅ: Gamst Pedersens selskap i opprivende oppdrettskrangel i Vardø

På sosiale medier skriver en person for eksempel: «Vardø har blitt lurt mange ganger før. Og dette er russisk rulett med 5 kuler i tønna. Nei, må håpe kommunen klarer å bruke hodet her».

Og: «Kreativ svindel med Arbeiderpartiet (ikke alle) som naive støtter til dette».

- Høres «fjongt og flott ut»

Jørn Jensen har kommentert følgende: «På toppen av det hele, Vardiar AS søknadspapirer som Vardø kommune og administrasjonen har basert sine vurderinger ut ifra er på grensen til svindelforsøk. Faktisk så fremlegger Vardiar AS bevisst så mange klare faktafeil og feilaktige opplysninger at det er nesten sånn at på andre områder så ville et slikt firma kunne blitt dømt».

Til iFinnmark sier han at Vardø kommune velger for lett å si ja til utenbys aktører som lover «love gull og grønne skoger».

- Man må ta utgangspunkt i søknadspapirene, ordlyden og bakgrunnen. Papirene kommer veldig plutselig på bystyremedlemmene. De som sitter der vet ikke hva som skjer. Det høres fjongt og flott ut, og dette må de liksom svare på nå. Det er noe som provoserer meg veldig.

– Useriøst

Han viser til søknad fra egen forening som et eksempel på forskjellsbehandling.

– Når andre søker om midler bruker de ett halvt år og superlang tid uten å gi et ordentlig svar. Når et utenbys firma skal loves gull og grønne skoger, så skal dette gjøres på 14 dager.

Han er også betenkt over aksjekapitalen til Vardiar.

– De har 30.000 kroner som er et minimum for å starte et aksjeselskap. Om du starter å selge hamburgere fra ei vogn, er 30.000 i aksjekapital ok. For meg blir dette for useriøst, hvorfor skal det haste sånn?

 

– Hopper og spretter for alle utenbys fra

Det handler om prinsipper, fremmer han videre.

– Vi som faktisk driver næring her i byen, føler ikke at vi får så mye hjelp, imens bystyret hopper og spretter for alle som kommer utenbys fra. Det provoserende er, et firma som er registrert seks uker før et bystyremøte, uten forretningsplan, uten finansieringsplan, uten noe som helst, skal få opsjoner til virksomhet over enorme områder.

Han sier også at Vardø MDG har sendt inn en lovlighetsklage på vedtaket.

– Det fikk meg til å skrive det jeg skrev, da jeg mente at dette var direkte feilinformasjon, informasjon som de som stemte over forslaget umulig kunne vite. Dersom de hadde kjent de faktiske forhold så tror jeg svært mange heller ikke at de hadde stemt det de stemte.

Vardiar: – Feilaktige påstander

Vardøordfører Robert Jensen sier følgende til påstandene:

– Det finnes ingen forskjellsbehandling. For øvrig har jeg ingen kommentar.

Jarno Gamst Guttorm, daglig leder i selskapet Vardiar, har registrert beskyldningene i sosiale medier mot selskapet.

– Vi har ikke planer om å gjøre noe med det. Vi jobber med vårt, de får bare styre med sitt, sier daglig leder Guttorm.

– Det er krasse beskrivelser av firmaet?

– Du må nesten høre med dem. Det er jo helt feilaktige påstander, fastholder han.

Gamst Guttorm mener de ikke kan ha kunnskap om firmaet.

– Vi hever oss over det, vi jobber med å etablere oss og skape arbeidsplasser. De får bare holde på med sitt så skal vi jobbe med vårt, sier han.

Til Jørn Jensens uttalelser angående manglende forretningsplan og finansieringsplan, sier han:

- Man må nesten lese opsjonsavtalen før man uttaler seg.

 

Kommentarer til denne saken