Gå til sidens hovedinnhold

– Fint å samles for å utveksle tanker og ideer

Artikkelen er over 6 år gammel

Siss Heidi Hansen driver bedriften Molta AS på Rolvsøya i Vest-Finnmark. Forrige uke var hun på plass i Vardø, både for å vise fram produktene sine, og for å hente nye impulser.

– Det er så fint at Tor-Emil Sivertsen samler oss, sånt at vi kan utveksle tanker og ideer. Forrige gang møttes vi i Berlin, og nå er det Vardø, forteller Hansen.

Hennes bedrift startet i det små med birøkting.

– Det er ikke så mange arbeidsplasser på Rolvsøy, så jeg ville fine på noe nytt, lage en egen bedrift, forteller hun.

Fra birøkting og honningproduksjon var veien kort til å ta andre råvarer i naturen i bruk, for eksempel molter og løvetann, og noen av produktene selges blant annet på hurtigruta. Nå går hun med planer om å gjøre stedet på Rolvsøy om til en turistdestinasjon i tillegg.

– Da jeg fikk muligheten til å kjøpe mer eiendom, nølte jeg ikke lenge. Nå er planen å tilby overnatting og kultur- og matopplevelser. Lokal matglede, som kan knyttes til en helhetlig greie for tilreisende, sier Hansen, som foreløpig har overnattingsbiten på plass.

Nå håper hun at Tor-Emil Sivertsen kanskje kan komme på besøk til Rolvsøya. Men i mellomtiden gledet hun seg til lørdagsmiddagen i Vardø, der Sivertsen og de andre kokkene skulle ta i bruk de tilreisendes produkter i matlagingen.

– Det er spennende å se hvordan andre bruker produktene, sier hun.

Kommentarer til denne saken