– Vi er veldig fornøyde, og syns vi har fått det veldig godt til. Vi har ikke hatt noen evaluering ennå, men så langt virker det som at gjestene er fornøyde, og vi arrangører er fornøyde, sier Mariann Evensen.

Hun er med i Vardø Damekor, som sammen med Vardø Mandssangforening har stått for gjennomføringen av et sangerstevne i Vardø i helga. Dette er det 14. stevnet i rekka i regi av Finnmark sangforum. Stevnene arrangeres annethvert år, og alle korene i Finnmark fordeles på to arrangementer.

– Det er ett stevne i øst og ett i vest. Nå har vi hatt åtte kor her i Vardø, og neste uke er det vi som skal til Hammerfest, forteller Evensen.

Sang overalt

Rundt 200 sangere deltok på stevnet i Vardø i helga. Crescendo kom fra Kirkenes sammen med Kirkenes damekor, fra Båtsfjord kom både damekoret og mannskoret, Omsåkor fra Vadsø var med, og fra Hammerfest kom de tre korene Hammerfest damekor, Hammerfest blandede kor og Hammerfest mannssangforening.

– Og så har Vardø damekor og Vardø mandssangforening åpnet konsertene. Men vi har ellers hatt ganske mye å gjøre med arrangeringen, forteller Evensen.

Stevnet startet med kirkekonsert fredag. Da var det også cowboyfest for sangerne i flerbrukshuset. Der var det også sangermiddag og fest lørdag. Før den tid var det folkekonsert i samme lokale, i tillegg til defilering i sentrum og konserter rundt om i byen.

Også Vardø bymusikk var med på moroa, nærmere bestemt på marsjeringen gjennom byen lørdag formiddag.

– Først hadde vi defilering med Vardø bymusikk, og deretter åpning utenfor flerbrukshuset med noen taler og et fellesnummer der vi framførte «Ja, vi elsker». Så ble det punktkonserter rundt om i byen. Vi var på sykehjemmet, Rema, Unnis kafé, Bye kolonial og Strandtorget. Også hadde vi sangkafé på glasshuset, forteller Evensen.

Hva som har vært best er det vanskelig å svare på.

– Jeg syns hele helga har vært et høydepunkt. Det har vært veldig god sang fra korene. Flott sang og musikk, sier Evensen.

(Saken fortsetter under videoen.)

Video: Roger Sund

Takker for hjelp

Med seg i komiteen har hun hatt Merethe Pettersen, Tony Esbensen, Trond Berg, Torleif Isaksen og Bjørn Steinar Selfors. De har jobbet med stevnet helt siden januar. Nå takker de annonsører og Vardø kommune for at gjennomføringen gikk smertefritt.

– Vi har fått veldig god hjelp, sier Evensen.

Nå gleder hun seg til selv å reise på stevne i Hammerfest neste helg. Men hva Vardø damekor skal by på der, vil hun ikke røpe helt ennå.

– Det gleder vi oss til. Vi har ett godt repertoar, sier hun.

Bildeserie

Kor på stevne i Vardø