Berlevåg, Båtsfjord, Gamvik og kysten rundt ble i går rammet av to fiberbrudd. Nå har Telenor funnet bruddet på sjøfiberkabelen til Båtsfjord som ligger utenfor Hamningberg. De er nå på stedet for å erstatte kabelen som ble kuttet i to.

Veien til Hamningberg er på denne tiden av året normalt vinterstengt, men det skal ha blitt hyret inn en snøfreser for å brøyte opp veien.

LES OGSÅ: Kabelen er kuttet i to: – Håper problemet blir fikset ved midnatt

– Det var for mye snø til at vi kunne kjøre bil, sier dekningsdirektøren i Telenor, Bjørn Amundsen som selv ikke er på stedet.

Ifølge ham skal politiet i Vardø ha sendt ut mannskap for åpning av veien. Politiet sier til iFinnmark at de ikke har fått noen melding om dette.

– Telenor har behov for frakting av utstyr til Hamningberg, Statens vegvesen må derfor åpne veien. Veien vil ikke være åpen for allmenn ferdsel, skriver assisterende rådmann, Hallgeir Sørnes på Vardø kommunes hjemmesider.

LES OGSÅ: Politiet døgnbemanner – både nett, mobil og kystradioen er nede langs finnmarkskysten

– Kritisk situasjon

– Skipet Nordkabel var på plass i Hamningberg klokken fem i morges, og da startet vi arbeidet. Er vi heldige nå, får vi ordnet feilen i løpet av kvelden eller natta, sier dekningsdirektør Amundsen.

Han håper på en snarlig løsning.

– Det håper vi på begge sider. Det berører kystradioen kanal 16 og fordi det var to brudd, er dette en kritisk situasjon, sier direktøren.

LES OGSÅ: Telenor tror de nå vil få rettet feilen som rammer kysten av Øst-Finnmark