Stefan Johansen ny landslagskaptein: – En stor ære

NORGES NYE KAPTEIN?: Vardøværingen Stefan Johansen blir lansert av mange medier som Norges neste landslagskaptein. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

NORGES NYE KAPTEIN?: Vardøværingen Stefan Johansen blir lansert av mange medier som Norges neste landslagskaptein. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Landslagssjef Lars Lagerbäck bekreftet under onsdagens pressekonferanse at Fulhams Stefan Johansen fra Vardø blir ny kaptein for landslaget i fotball.

Vardøværingen sa før dette at han vil være den samme med eller uten bind på armen

– Det er mange kandidater i troppen, og det er opp til trenerteamet å velge. Uansett hvem det blir, tror jeg det er flere som vil være lederskikkelser. Uansett om jeg får bindet eller ikke kommer jeg til å bidra med det jeg alltid har gjort, sier finnmarkingen til NTB.

Han er klokkeklar på spørsmålet om han vil takke ja om han blir spurt.

– Å være kaptein for landet sitt vil være en stor ære, det er klart. Selvfølgelig er det noe jeg ville takke ja til, det skal det ikke være noen tvil om. Men det får være opp til dem (landslagsledelsen).

26-åringen er den som spilte klart flest kamper under forrige landslagssjef Per-Mathias Høgmo (30 av 35). Han spiller sentralt på banen, er en lederskikkelse i troppen og spiller vanligvis hele kampen. Før han var utestengt mot San Marino i fjor høst hadde han vært på banen i alle Norges 23 siste landskamper.

Stiller krav

Samtidig er han tydelig om at det er viktig at laget har flere lederskikkelser.

– Absolutt, og det synes jeg vi er blitt mye bedre på. Vi stiller harde krav til hverandre nå, og det tror jeg er rett vei å gå. Hvis vi skal vinne fotballkamper må vi stille krav både til oss selv og til andre, sier han.

Han har et godt inntrykk av Lars Lagerbäck etter to dager med trening og møter.

– Han er klar og tydelig på hva han vil. Starten på samlingen har vært positiv, det tror jeg alle synes, sier han.
Siden landslaget lader opp til kampen mot Nord-Irland i London, får Fulham-spilleren ønske landslagskameratene velkommen til "sin" by og til egen klubbs treningsanlegg i Motspur Park lengst sør i storbyen.

Fornøyd

– Jeg tror de er fornøyd. Det eneste er at det er litt lang kjøretur til treningene, men det går fint. Fulham har vært veldig greie som lar oss være der. Det er fine fasiliteter, og jeg tror hele troppen er fornøyd, sier han til NTB.

Johansen føler seg trygg på at spillerne vil greie å fordøye all informasjonen fra Lagerbäck i tide til å kunne prestere i søndagens VM-kvalifiseringskamp.

– Det er mye på kort tid, med mye taktisk prat om hvordan han vil at ting skal se ut. Det er nok rett måte å gjøre det når det er så kort tid til kamp. Jeg tror vi skal få det til, sier han.
(©NTB)

Artikkeltags