Erstattet barnetog og korps med ski og champagne

GODT I SEKKEN: Tilfeldighetene gjorde at det ble både champanje, jordbær, kake, flagg og17.maifløyte på tur. Her ser vi Vaar Nilsen, Gunn Jøran Farstad, Gry Anita Kristiansen og May Lund.

GODT I SEKKEN: Tilfeldighetene gjorde at det ble både champanje, jordbær, kake, flagg og17.maifløyte på tur. Her ser vi Vaar Nilsen, Gunn Jøran Farstad, Gry Anita Kristiansen og May Lund.

Artikkelen er over 3 år gammel

Gunn Jøran Farstad tror det blir flere 17. mai-feiringer på ski etter årets suksess.

DEL

– Vi hadde champagne og prosecco, champagneglass, kaker og jordbær, flagg og fløyte. Alt som hører 17. mai til. Men ingenting var planlagt, sier Gunn Jøran Farstad.

Sammen med sju andre personer og én hund flyttet hun årets 17. mai-feiring til fjells i Vardø. Turen gikk fra Svartnes til Oksevannet, en tur på omtrent seks kilometer.

– Det ble vårt eget 17. mai-tog. Vi var åtte som startet i lag, og så kom det noen til, som gikk videre. Det var nydelig vær, helt fantastisk. Og kjempeflott føre, sier hun.

Eget tog

Ideen til feiringen kom helga før, da turlaget arrangerte felles skitur fra Svartnes til Komagvær.

– Da ble det litt småsnakk om det, for det var jo lovet fint vær til 17. mai. Vi var i hvert fall to som ville gå, forteller Farstad.

Og med dét ble barnetog og korps byttet ut mot ski.

– Ingen av oss som gikk har små barn, vi er over den perioden. Så det her tror jeg blir gjentatt, det var så koselig, og ga mersmak, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

FEIRET PÅ TUR: Det var helt vindstille da delegasjonen fra Vardø tok skiene fatt på 17. mai. Fra venstre: Karl Agnar Sætrum, Bjørn Bangsund, Odd Einar Farstad, Gry Anita KRistinansen, Astrid Stormo, Helge Stormo, May Lund og Vaar Nilsen.

FEIRET PÅ TUR: Det var helt vindstille da delegasjonen fra Vardø tok skiene fatt på 17. mai. Fra venstre: Karl Agnar Sætrum, Bjørn Bangsund, Odd Einar Farstad, Gry Anita KRistinansen, Astrid Stormo, Helge Stormo, May Lund og Vaar Nilsen. Foto:

Glad for åpen hytte

Det hjalp også på med en sein vår, som har gjort at skiføret har holdt seg godt.

– Her er det jo sånn at skisesongen starter rundt påsketider for de fleste, det er først nå vi har vær til å gå. Så vi håper på en tur til i helga, sier hun.

Da er planen en litt lenger tur, men like fullt passer Gunn Jøran Farstad på å skryte av muligheten hytta ved Oksevannet gir. Den er nemlig nå i privat eie, men den innebygde verandaen er fortsatt åpen for alle.

– Det er kjempeflott å kunne gå inn der og ta en kopp kaffe i le for vinden. Uten den muligheten er det ikke sikkert det hadde blitt så mange skiturer, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken