Nok en gang er det duket for en hjemme-hos-konsert under Varangerfestivalen. Festivalen har en konkurranse gående i samarbeid med Finnmarken og VDS Welcome to Vadsø, og nå har den fått en ny premie i form av konsert med Viktor Wilhelmsen torsdag 9. august.

Festivalsjef Robert Lundgren synes at Viktor Wilhelmsen er en skjult skatt.

– Jeg tror det blir et hakeslepp for de fleste som kommer på konserten, derfor har jeg store forventninger, sier festivalsjefen.

Les om konkurransen her: Nå kan du vinne festivalpass til Varangerfestivalen!

Alt kan bli en drømmekonsert

Viktor Wilhelmsen forteller at han spiller en god blanding av blues, mye rock og afro-musikk. Han synger på finnmarksdialekt på sin siste plate.

Da han fikk spørsmål om å stille opp på en hjemme-hos-konsert, takket han ja.

Jeg visste ikke så mye om det, men det hørtes veldig artig ut, så jeg ville prøve det, forteller Wilhelmsen.

– Har du en drømmekonsert?

– Jeg har ingen spesifikk drømmekonsert. For alt jeg vet, kan konserten under Varangerfestivalen, eller hjemme-hos-konserten bli det. Hvis forholdene ligger til rette, og man får god kontakt med publikum, kan enhver konsert bli en drømmekonsert, sier han.

– Hvorfor synger du på dialekt?

– Jeg synes ikke det ble helt på ordentlig på engelsk. Det blir rart å uttrykke noe nært hvis man skal synge på et andrespråk, og så spiller jeg i Norge, sier han.

Teksten fortsetter under bildet.

 

Fint å få spille nordpå

Wilhelmsen, som opprinnelig er fra Kistrand i Porsanger, sier at dette er første gang han spiller på Varangerfestivalen, noe han gleder seg veldig til.

– Jeg har aldri vært på festivalen. Den ligger jo «på andre siden av verden» fra der jeg er fra i Finnmark. Men jeg har hørt mye positivt om festivalen. Det er fint å spille nordpå, og det er ekstra stas når man synger på nordnorsk. Jeg får også mulighet til å treffe kjentfolk, sier Wilhelmsen.

Wilhelmsen sier det har vært lite festivalspilling ellers i sommer, da han har vært opptatt med å spille inn plate. Men nå synes han det blir godt å få spilt litt konserter. Han begynner i Vadsø, og spiller utover høsten.

– I bandet har vi veldig flinke og hyggelige folk. Det er morsomt å få samlet dem, siden jeg spiller mye alene, forteller Wilhelmsen, som har med seg Mattis Kleppen på bass, Kenneth Kapstad på trommer og Bjørn Ola Johansen på orgel.

Festivalsjefen har store forventninger

Festivalsjef Robert Lundgren tror at Viktor Wilhelmsen vil overraske festivalpublikummet. Han sier at de alltid har litt ukjente band som kan overraske publikum stort. De som har gått på de konserter med ukjente artister, har i ettertid vært svært fornøyd, sier festivalsjefen.

– Det vi mener er en god festivalopplevelse er å gi noe som folk ikke har opplevd før, fordi det skaper minner, sier festivalsjefen.

Delta i konkurransen

Dersom du ønsker at Viktor Wilhelmsen skal spille hjemme hos deg, må du delta i konkurransen. Det gjør du på følgende vis:

  • Skriv en tekst der du forteller om ditt minne fra uke 32, og legg ved et bilde som illustrerer minnet. Du kan også legge ved video.
  • Send tekst og bilde/video til Finnmarken-redaktør Anniken Renslo Sandvik på e-post ars@finnmarken.no innen 31. juli.
  • Alle bidrag kan bli publisert i Finnmarken, på iFinnmark.no og på bloggen til VDS.

I tillegg til hjemme-hos-konsert, kan du også vinne festivalpass og enkeltbilletter til konserter.