Punk fra vidda

Artikkelen er over 12 år gammel

VADSØ: Johan Sara Group var i strålende form på Ricakjelleren torsdag. Hele bandet formelig lyste av energi og spilleglede, og publikum lot seg overbevise av Johans progressive punkjoikjazz.

DEL

(Finnmarken) Johan Sara griper tak i den samiske tradisjonsmusikken og prøver å strekke den så langt som mulig. Det lykkes han utrolig godt med. Sara drar joiken inn i punken, før han trekker den baklengs inn i elektronikaens underlige univers. Alt mens det jazzes i vei over en lav komag og med godt humør.

Vi hadde vært innom fem av konsertene under festivalen da vi dro på Ricakjelleren for å høre Johan Sara Group spille konserttilpasset platemateriale fra 2003. Og vi ble bergtatt av denne fabelaktige miksen. Dette var det desidert beste vi har hørt så langt under festivalen. Konserten vil også bli stående som en av de beste under hele festivalen.

Hovedårsaken til dette er det veldig fine samspillet mellom bandets fire medlemmer. De kommuniserer perfekt på scenen, som om de har snakket et eget språk sammen i mange, mange år. Her ble det spilt både med og for hverandre.

Geir Ø. Lysne var enestående med både saksofonen og punkvokal, mens Knut Aalefjær vispet i gang viddene på trommesett og bjeller. Erik Halvorsen var også stor på tangenter, mens Johan Sara ikke gikk av veien for å bruke tre mikrofoner med hver sine effekter.

Stort fra Sapmi! Nå venter vi bare i spenning på noe helt nytt fra Sara Jr.

Bjørn Erik Dahl

Artikkeltags